Οι αδελφές Σπανομάρκου στηρίζουν τους νέους καλλιτέχνες

Οι αδελφές Σπανομάρκου στηρίζουν τους νέους καλλιτέχνες
Οι αδελφές Σπανομάρκου στηρίζουν τις νέες φωνές αλλά και τους σύγχρονους ποιητές, σε μια προσπάθεια να δοθεί μια νέα πνοή στο Ελληνικό τραγούδι.
Οι πολυβραβευμένες μουσικοσυνθέτριες αδελφές Σπανομάρκου παρουσιάζουν την Χριστίνα Καρύδη, μέσα από μια έντεχνη και άκρως καλοκαιρινή μπαλάντα για τους ανεκπλήρωτους έρωτες.
Συνεχίζοντας το project μελοποιήσεων σύγχρονων Ελλήνων ποιητών, οι Ιωάννα & Αρετή Σπανομάρκου κυκλοφόρησαν την αισθαντική μπαλάντα «Μη μ'αναγκάζεις» , ντύνοντας με τις νότες τους το ομώνυμο ποίημα του επιτυχημένου συγγραφέα και σεναριογράφου Κώστα Λεϊμονή, o οποίος έγινε ευρέως γνωστός ως ο δημιουργός του έργου "Εκτος Υλης ή Ο μονόλογος ενός καθ' ομολογία παράλογου" που έγινε θεατρική παράσταση με πρωταγωνιστή τον Γεράσιμο Σκιαδαρέση και είναι το πρώτο θεατρικό έργο που παρουσιάστηκε στη Βουλή των Ελλήνων.
Η συνάντηση με τη Χριστίνα Καρύδη
Οι δρόμοι τους συναντήθηκαν σε συναυλίες, όπου οι αδελφές Σπανομάρκου την άκουσαν και την ξεχώρισαν για την ζεστή της ερμηνεία, αλλά και την εντυπωσιακή σκηνική της παρουσία με την χαρακτηριστική κατακόκκινη κώμη της. Δίαυλος για την γνωριμία τους ήταν ο γνωστός σολίστ του μπουζουκιού Γιώργος Ξενοκώστας, με τον οποίο οι αδελφές Σπανομάρκου εχουν 10ετή δισκογραφική συνεργασία.
Η φωνή της Χριστίνας Καρύδη έχει την στόφα των μεγάλων τραγουδιστριών της προηγούμενης γενιάς, ισορροπώντας ανάμεσα στο έντεχνο και το λαϊκό τραγούδι, καθιστώντας την ιδανική επιλογή για αυτή την συγκινητική μπαλάντα των αδελφών Σπανομάρκου, που πάντα ανακαλύπτουν και συστήνουν στο κοινό τους ιδιαίτερες φωνές.
Κυκλοφορεί στο Spotify, Apple Music, Shazam, TikTok και όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες από την STROFINX.
Latest from apostaktirio team
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)