Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:05

Ροζ σκιές - Ελένη Χατζάκη

Rate this item
(0 votes)
Ροζ σκιές - Ελένη Χατζάκη
Είδος: Ποίηση
Συγγραφέας: Ελένη Χατζάκη
Εκδόσεις Αποστακτήριο
Λογοτεχνική Επιμέλεια: Αλέξανδρος Ακριτίδης
Επιμέλεια: Παπακώστα Ελένη
Σελίδες: 94
ISBN: 978-618-5625-52-8
Μαλακό εξώφυλλο
Μέγεθος: 14Χ21
Έτος Έκδοσης 2024
Τιμή: 10 ευρώ

 

Σ’ έναν κόσμο σκοτεινό και άσχημο που κυριαρχεί η κακία, το μίσος, η αλαζονεία, το ψέμα και η αδιαφορία προς τον συνάνθρωπο, αναπόφευκτα έρχεται η στιγμή που δεν αντέχεις πια τη μιζέρια. Θα κάνεις τη δική σου επανάσταση, θα πάρεις το πινέλο και θα βάλεις χρώμα στην ασχήμια. Όλα τα μαύρα σημάδια θα τα βάψεις ροζ, δίνοντας φως στα σκοτάδια σου.

Οι “Ροζ σκιές” έχουν αυτόν το σκοπό. Αφού σε φέρνουν πρόσωπο με πρόσωπο με την ασχήμια και το μαύρο αυτού του κόσμου, σου δίνουν έπειτα το πινέλο για να αλλάξεις χρώμα στον καμβά, να φωτίσεις τον κόσμο σου. Κι αν οι σκιές της ποιήτριας γίνονται ροζ, οι δικές σου σκιές μπορούν να πάρουν το δικό σου αγαπημένο χρώμα, αυτό που θα διώξει μια για πάντα τις σκούρες μελαγχολικές αποχρώσεις. Καθώς όλοι έχουν δικαίωμα και υποχρέωση προς τον εαυτό τους να κάνουν αυτή τη χρωματική παρέμβαση στον καμβά της ζωής τους.

«… οι σκιές θα προχωρούν μόνο μπροστά
και τίποτα δεν θα φοβούνται πια.
 Δεν θα υπάρχει πια σκοτάδι
δεν θα υπάρχει μαύρο
όλα θα έχουν γίνει ροζ».
 
(από το ποίημα «Ροζ σκιές»)
 
Read 1306 times Last modified on Δευτέρα, 29 Ιανουαρίου 2024 14:09
Super User

Vitae suspendisse ad erat fames at neque, imperdiet curae platea ipsum nec, vehicula elementum curabitur massa lorem. Habitasse facilisis pharetra vitae senectus conubia etiam lacinia, curabitur odio feugiat ultrices pulvinar dictum accumsan.