Τρίτη, 30 Μαϊος 2023 10:40

Η «σχεδία» της ίασης

Written by
344
Η «σχεδία» της ίασης

Η «σχεδία» της ίασης

Βρίσκουμε την ίαση στο χνούδι, ανεβάζουμε τη σάτιρα στο ύψος της, βουτάμε στα βάθη της αισθητικής, βλέπουμε μέσα από τα μάτια της παιδικότητας. Αυτά και άλλα πολλά στη «σχεδία» του Ιουνίου  (τεύχος #112). Κυκλοφορεί από την Τετάρτη 31 Μαΐου στους δρόμους της πόλης.

Η ζωοθεραπεία μπορεί να έχει ευεργετική επίδραση στην εκπαιδευτική πορεία παιδιών με μαθησιακές δυσκολίες, αλλά και στην κινητοποίηση του συναισθήματος ψυχικά ευάλωτων συνανθρώπων μας.  «Το ζώο διαμεσολάβησης αποτελεί έναν σύντροφο που δεν κρίνει, αλλά αντίθετα προσφέρει άνευ όρων τη φιλία και τη συντροφιά του», σημειώνει η ψυχολόγος και ζωοθεραπεύτρια κ. Πηνελόπη Καραγιάννη, στο ρεπορτάζ της «σχεδίας» με τίτλο «Το χνούδι της ίασης».

Η αεικίνητη ηθοποιός, μεταφράστρια και συγγραφέας Ξένια Καλογεροπούλου μάς προτρέπει να δούμε μέσα από τα μάτια των παιδιών, για το καλό του θεάτρου, περιγράφει την πρόκληση που αποτελεί για εκείνη να συνεχίζει να παίζει, έχοντας χάσει την όρασή της, καθώς και τι την παρακινεί σε μια διαρκή δημιουργία.

Η κορυφαία τραγουδίστρια Φωτεινή Δάρρα, στη συνέντευξή της στη «σχεδία», μας καλεί σε μια κατάδυση στα βάθη του συναισθήματος, εξηγεί πώς την έλκει η μείξη των πολιτισμών και της διαφορετικότητας, αλλά και με ποιον τρόπο ένας καλλιτέχνης πρέπει να είναι ιδεολόγος χωρίς να χάνει τον συμβολισμό του.

Ο ταλαντούχος κωμικός Διονύσης Ατζαράκης μάς εισάγει στον κόσμο της stand up comedy, όπου υπάρχει αλληλοτροφοδότηση ενέργειας με το κοινό, εξηγεί γιατί η έκπληξη δεν είναι σύμμαχός της κωμωδίας, ποια είναι η «κατάρα» της επαγγελματικής ενασχόλησης με αυτήν, αλλά και ποια είναι η σχέση της με την πολιτική ορθότητα.

Ακόμη, ο Χρήστος Αλεφάντης, στα «Λόγια της πλώρης», περιγράφει το ταξίδι μιας νύφης με το Μπιγκόνια . Οι Έλενα Κοτίνα και Βασίλης Γουγουλάκης, ζευγάρι στη ζωή και την τέχνη, μιλούν για μία συμπόρευση πλημμυρισμένη από ήχους και ελευθερία. Κλείνουμε τραπέζι σε μία ζεστή γωνιά της πόλης, όπου η μαγειρική συναντά το θέατρο και τη ρέγκε, και επιχειρούμε ένα γαστρονομικό ταξίδι ώς τα πέρατα του κόσμου. Παράλληλα, μία νηπιαγωγός μάς μεταφέρει στη Μαγνησία της υλοτομίας, της κτηνοτροφίας, των ολοκαυτωμάτων, μα και της διάσωσης της ιστορικής μνήμης. Ενώ οι Κωστής Μπακόπουλος και Βασίλης Μαραμής αποτυπώνουν μέσα από τους φακούς τους στιγμιότυπα της καθημερινής ζωής σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη αντίστοιχα.

 

 

Read 344 times

Latest from apostaktirio team