Τρίτη, 14 Ιουνίου 2022 06:54

"Απογεύματα" του Γεώργιου Κατσικαλάκη

Written by
609
"Απογεύματα" του Γεώργιου Κατσικαλάκη

Λίγα λόγια

"Απογεύματα" ένα βιβλίο κωμωδία, αλλά όχι μόνο. Ένα βιβλίο που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί μια ολοκληρωμένη εισαγωγή στη φιλοσοφία.

Μέσα από τον Αρίστο, το Μάριο, την Κάτια, το Λαμπρό και το Ρένο, καθημερινούς χαρακτήρες που ο καθένας μας ενδεχομένως να έχει στην παρέα του, ο συγγραφέας κάνει τον αναγνώστη να φιλοσοφεί διασκεδάζοντας, πίνοντας ταυτοχρόνως κι ένα ποτηράκι τσίπουρο.

Ο Καμύ, Ο Νίτσε, Ο Σοπενχάουερ, ο Πλάτωνας, ο Αριστοτέλης, ο Καντ, ο Βιτγκενστάιν, ο Σπινόζα, ο Βολταίρος, ο Μακιαβέλι, ο Φουκώ, ο Επίκουρος, ο Φρόιντ, ο Κίρκεγκωρ και άλλοι πολλοί, αποκαλύπτουν τις ιδέες τους, όμορφα και με σαφήνεια, μέσα από τους διαλόγους των πρωταγωνιστών του βιβλίου.

Μια τέλεια αναγνωστική αρχή για όποιον αγαπά τη φιλοσοφία και θέλει να δει μια πιο ανάλαφρη οπτική της.

Ο συγγραφέας

Ο Γεώργιος Κατσικαλάκης γεννήθηκε το 1984 στην Αθήνα (Ελλάδα). Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, στο τμήμα Φυσικής. Ολοκληρώνοντας τις σπουδές του εργάστηκε ως καθηγητής στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Σύντομα ανακάλυψε πως αυτό το επάγγελμα δεν τον εκφράζει και δε δίστασε να αφήσει μια επιτυχημένη καριέρα, παίρνοντας το ρίσκο να ασχοληθεί με κάτι εντελώς διαφορετικό. Σπούδασε την τέχνη της κομμωτικής, όπου αμέσως κέρδισε πολλές διακρίσεις και σε χρόνο ρεκόρ άνοιξε το δικό του ανδρικό κομμωτήριο.

Το 2013 έγραψε το βιβλίο A–male “πώς να γίνεις ο άντρας που ερωτεύονται όλες οι γυναίκες”, το οποίο εγκωμιάστηκε από τους κριτικούς. Αυτοδίδακτος και αδιάφορος προς τα ΜΜΕ και τους εκδότες, ο Κατσικαλάκης γράφει, σχεδιάζει και εκδίδει τα βιβλία του, μόνος του. Έχει επίσης εκδώσει το κοινωνιολογικό βιβλίο Ανόητος Άνθρωπος, την ποιητική συλλογή Κρητικοπούλα Γλυκιά και τη διδακτική κωμωδία Απογεύματα.

Read 609 times

Latest from apostaktirio team