Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 16:58

ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ "Η ΙΘΑΚΗ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ"

Written by
352
ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΣΤΡΑΤΟΥΛΗ "Η ΙΘΑΚΗ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ"

Ελένη Στρατούλη 

Η ΙΘΑΚΗ ΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙ

Συλλογή διηγημάτων 

Δύο πατρίδες, το χωριό και το νησί. Η μία, ο γενέθλιος τόπος, ο Αστακός. Η άλλη, ο τόπος μετανάστευσης, η Κέρκυρα. Η συγγραφέας αιωρείται ανάμεσα στις δύο πατρίδες της και ταυτόχρονα ανάμεσα στο χθες και στο σήμερα, στραμμένη με συγκρατημένη αισιοδοξία στο αύριο. Μέσα στο δυστοπικό περιβάλλον του covid-19, με το ιδιότυπο ημερολόγιό της καλύπτει ένα έτος, απ' το Μάρτιο του 2021 μέχρι το Φεβρουάριο του 2022, που πάτησε το οριακό σκαλοπάτι των εξήντα χρόνων της.

Με τις εξήντα μικρές της αφηγήσεις κάνει σύντομες αναζωογονητικές αποδράσεις στην ύπαιθρο, στη θάλασσα, στα παιδικά χρόνια, στα όνειρα, στο μύθο, στην ιστορία, στην επιστήμη, στην τέχνη, στον έρωτα, στον κόσμο, παρασέρνοντας τον αναγνώστη σε ένα ταξίδι αναζήτησης, γνώσης και αυτογνωσίας, γιατί «Έτσι κι αλλιώς, το ταξίδι έχει σημασία. Η Ιθάκη του καθενός μας ας περιμένει». Και κάθε φορά επιστρέφει με την ελπίδα υπό μάλης, γιατί «Η ζωή είναι ωραία». 

Ηλ. Επεξεργασία:  GA+S Graphic Arts & Spot Ltd / Γιώτα Περμάχου

Σχεδιασμός εξωφύλλου: Κώστας Κοφίνας

Οι φωτογραφίες του βιβλίου είναι του Γιώργου Βούλγαρη 

Η Ελένη Στρατούλη γεννήθηκε το 1962 στον Αστακό Ξηρομέρου του νομού Αιτωλοακαρνανίας, όπου έζησε μέχρις ότου τελείωσε το Λύκειο. Σπούδασε στο Νομικό Τμήμα της Νομικής Σχολής Αθηνών. Ζει από το 1984 στην Κέρκυρα, όπου εργάστηκε ως δικηγόρος μέχρι τη συνταξιοδότησή της. Έχει ένα γιο, πτυχιούχο Φιλολογίας. Από τις εκδόσεις " Άπαρσις" κυκλοφορούν τα βιβλία της: "Σπέρνω παραμύθια, φυτρώνουν ιστορίες" (2020) και «Λαβυρίνθων έξοδοι» (2021).

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. 

τιμή: 10 ευρώ 

Σε όλα τα κεντρικά βιβλιοπωλεία

Απευθείας από τις εκδόσεις Άπαρσις

τ.2155155600| emporiko.aparsis@gmail.com

και στη φόρμα επικοινωνίας

http://www.aparsis.gr/contactus

 

 

Read 352 times

Latest from Super User