AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ‘’ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ’’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΆΦΟ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ, ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ, 3 με 7 Μαρτίου
AΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΗΝ ‘’ΚΑΙΟΜΕΝΗ ΒΑΤΟ’’ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΓΙΟΓΡΆΦΟ ΜΑΡΙΛΕΝΑ ΦΩΚΑ ΣΤΟ ΣΤΑΘΟΠΟΥΛΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΒΥΡΩΝΑ
Aπο τις 3 ως τις 7 Μαρτίου 2018 διαρκεί η νέα έκθεση –δρώμενο της εικαστικού –αγιογράφου Μαριλένας Φωκά με τίτλο ‘’Καιόμενη Βάτος’’ στο χώρο του Σταθοπούλειου Πολιτιστικού Κέντρου του Δήμου Βύρωνα ,Ελλήνων αξιωματικών 45 στο Βύρωνα.
Η έκθεση τελεί υπό τη αιγίδα της Ένωσης Καλλιτεχνών και Λογοτεχνών Ηλιούπολης .
Ο θεωρητικός -ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς που θα προλογίσει την βραδιά των εγκαινίων την έκθεση επισημαίνει για τις καταθέσεις της Μαριλένας Φωκά:
΄΄ Οι αγιογραφικές συλλήψεις της Μαριλένας Φωκά με αναφορά στην ‘’Καιόμενη Βάτο’’ αναδίδουν στον θεατή που τις παρακολουθεί συναισθήματα κατάνυξης, συμβολισμού και διαποτισμένης προσήλωσης στο ιδανικό της θρησκευτικής αλήθειας. Η πηγαία προοπτική της έντεχνης λεπτομέρειας και της μελετημένης περιήγησης της αγιογράφου αναπαριστά το θαύμα της φλεγόμενης και μη καιόμενης βάτου με προσέγγιση στο βιβλικό γεγονός. Εκφράζει απερίσπαστα τη βιωματική ,οικεία συνομιλία και την προσωπική εντρύφηση της με ευκρινή απόδοση ενώ παράλληλα με ενδόμυχη εσωτερική φωνή συνειρμικά εκθέτει ένα επίπεδο αναζητήσεων που εκτείνεται φορμαλιστικά στο χώρο της εικονογραφικής διάστασης .
Τονίζει με χρωματική έκσταση ένα μοτίβο πνευματικών διεισδύσεων που εμπλουτίζεται σχεδιαστικά με έντονο το χαρακτηριστικό στοιχείο των στέρεων αποτυπώσεων.
Οι σχηματικές οσμώσεις των συγκεκριμένων εικόνων κυριαρχούν εμβληματικά και αναδεικνύονται σε κύριο και ουσιαστικό ρυθμιστή της αισθητικής και αφομοιωτικής οντότητας.
Η συνεχώς ανελισσόμενη τεχνική της καταξιωμένης δημιουργού Μαριλένας Φωκά εκθέτει και σε αυτό το αφιέρωμα μεθοδικά το μυστήριο της λατρευτικής φλόγας με απόλυτο σεβασμό και ευλάβεια .
Η απόλυτη γραφή της ιδιότυπα και ενορχηστρωμένα στη διάρκεια των χρόνων εξελίσσεται σε μια άρτια προσεγμένη νομολογικά διευθέτηση με ενδοσκοπικές διακυμάνσεις και καίριες αναβαθμίσεις. Επικεντρώνεται με συγκίνηση στη σχολαστική εκτέλεση και στη κατασταλαγμένη διάθεση που φωτίζει μέρη μιας ψυχικής κατάστασης που ακτινοβολεί με υποβλητικές ρυθμικές κλιμακώσεις και εύχυμες λιτές διακυμάνσεις.
Δημιουργώντας μια εκλεπτυσμένη ατμόσφαιρα ευπρόσδεκτα και εύληπτα προβάλλει συνδυασμούς μιας ύψιστης κλήσης που βασίζεται σε ευφρόσυνα ιδεογράμματα ζωής και σε μια ποικιλία αναφορών με αξεπέραστη ακεραιότητα και ανεξίτηλη θέαση ."
Η έκθεση θα εγκαινιαστεί το Σάββατο 3 Μαρτίου 2018 στις 7μμ και θα είναι ανοικτή καθημερινά για το κοινό με ελεύθερη είσοδο τις ώρες λειτουργίας του πολιτιστικού κέντρου.
Latest from apostaktirio team
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΕΚΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΗ ΣΥΓΧΡΟΝΗ ΠΙΝΑΚΟΘΗΚΗ VILLA ΡΟΔΟΠΗ
- Πρόγραμμα Μεταπτυχιακών Σπουδών
- Μάνια Βλαχογιάννη "Ο Έρωτας κι ο Χρόνος", το νέο της τραγούδι
- SWAN behind the scenes — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- «Το Τελευταίο Debate ή Το Μενού της Επανάστασης»
- «Ξενοδοχείο ΣυνΑισθήσεων»
- GiGiFeS | καλοκαιρινά acoustic live
- «Καρυάτις Δ | Χίος» Έκθεση φωτογραφίας του Γιώργου Τατάκη στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
- Καλαυρία Τέχνη - Ομαδική Εικαστική Έκθεση
- ΔΗΜΟΣ ΚΟΡΔΕΛΙΟΥ ΕΥΟΣΜΟΥ | ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΑ ΔΡΩΜΕΝΑ ΣΤΙΣ ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ
- NAΪKA (US) live in Athens
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΜΟΥΣΙΚΗΣ 2026
- RUDU FEST AMORGOS 2026 – 27 Ιουλίου έως 3 Αυγούστου
- "LOVE MOODS" - Κωνσταντίνος Σαμψών
- 10ο Πανελλήνιο Φεστιβάλ Ερασιτεχνικού Θεάτρου
- Η ταινία “Sinatra! Eternity” στις Κάννες
- Η ποιητική της ελευθερίας ή όσα δεν φυλακίζονται
- 8ες Χορευτικές Αμφικτυονίες | Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων
- Συναυλία Μνήμης με τους «Ωσεί Απόντες» και με τους «Giorgos & Eva Band»
- 4ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
