Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 07:05

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

Written by
811
ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ".

ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΥΣΑ ΝΕΑ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΏΝ ΕΛΛΑΔΟΣ "Ο ΑΠΕΛΛΗΣ" 

Εως τις 23 Μαίου 2021 διαρκεί η νέα ομαδική έκθεση του Συλλόγου Εικαστικών Καλλιτεχνών Ελλάδας Ο Απελλής στο χώρο τέχνης ΑΠΕΛΛΗΣ στην πλατεία Αγ.Γεωργίου Καρύτση.

Ο Πρόεδρος του συλλόγου ,ιστορικός τέχνης Λεόντιος Πετμεζάς επισημαίνει για την έκθεση :''Στην εκλεπτυσμένη απόδοση των δημιουργών που συμμετέχουν συνυπάρχουν χαρακτηριστικά στοιχεία σχεδιαστικής ακεραιότητας, χρωματικής διάκρισης ,αφηγηματικής χροιάς που το συνεκτικό διαμέτρημα τους στέκεται στοχαστικά σαν πηγή έμπνευσης . Η δυναμικότητα στην ροή της γραφής και των πεπραγμένων που παρατίθενται τονώνεται ευπρόσδεκτα δικαιώνοντας με διακριτικότητα και ενσάρκωση το στίγμα της απλότητας στην φορμαρισμένη υφή.

Η ετερότητα των ποικίλων θεμάτων και των διαφορετικών αποδόσεων προσδίδει ξεχωριστή ανάπλαση και ανασυγκρότηση στις συλλήψεις. μαγεία που αποκομίζουμε παρατηρώντας και παρακολουθώντας ως θεατές τις συγκεκριμένες ζυμώσεις και σιμώσεις είναι απόρροια του συνδυασμού ενός πηγαίου ύφους που διαθέτει αντικατοπτρισμούς απέναντι σε είδωλα και καθρέπτες συνδιαλλαγής . Οι συνθέσεις διανθίζουν την ανέλιξη που αναβιώνει εύρωστα παράλληλα με την ανασύνθεση τόσο των πλαισίων αναφοράς όσο και των κορυφώσεων μιας φιλοτεχνημένης συμβατικής και συναφούς γέφυρας.

Οι καλλιτέχνες ενέσκηψαν με προσοχή και μελέτη σε ένα πλούσιο υλικό προβάλλοντας την ουσιαστική μνεία .Η οντότητα και το μέτρημα του αποτελέσματος της διαδικασίας που επιτεύχθηκε έχει αναμφίβολα ευρύτερες διαστάσεις . Η διαδρομή σε συνεργασία με την σύμπραξη έγινε επωδός σε επίπεδο ιδιοσυγκρασίας και αρχών, καθώς έκανε καθολικό ένα οικουμενικό κλίμα φιλοσοφημένης αποφασιστικότητας και σπάνιας ευαισθησίας με μια δυνατότητα θεώρησης που οδηγεί σε ένα φωτεινό περίγυρο από τον οποίο εκπέμπονται συζευκτικά χαμόγελα υγιούς πνεύματος με αρτιωμένη αναζήτηση. Κάθε αναφορά με ευθύνη εμπεριέχει άμεσα αλήθειες με κριτήριο περαιτέρω επιλογής.

Ευπρόσδεκτα μηνύματα αναπαριστούν υπαρξιακές εκφάνσεις και εκλάμψεις στο χώρο με προσδιορισμούς και αντιπαραθέσεις .Στα εκθέματα η τεχνική επισημαίνει την γνώση των δημιουργών για την χρήση των υλικών . Προσαρμόζουν την απόδοση τους σε ζητήσεις με διττή και διάτρητη εμπέδωση . Με συνέπεια και μοναδικότητα τονίζουν την απαράμιλλη αισθαντικότητα . Συγκινούν επίσης οι εντάσεις στην τυπολογία που εξωτερικεύουν τάσεις . Εκφράζοντας αισθήσεις με καθοριστικά πρότυπα και προσεγγίσεις αποκαλύπτουν την θεωρητική διακριτικότητα . Τα επιτεύγματα είναι καταθέσεις ειλικρίνειας που σε συνδυασμό με την ευδόκιμη ανησυχία ενορχηστρώνονται σε εικαστικό λόγο .Στα πλαίσια του ιδιότυπου λυρισμού με μυσταγωγική χάρη θέτουν την αναφορά της εξομολόγησης στην μελέτη της ενατένισης. Παρουσιάζουν τεχνοτροπίες με παρεμβάσεις. Με ακρίβεια εκθέτουν σκέψεις τονίζοντας ρυθμούς διαφοροποίησης με ρευστότητα μετουσίωσης στην απορρόφηση των πόρων που πραγματεύονται. Ενδόμυχες σκέψεις και αποτυπώσεις εννοιών κυριαρχούν στον αριθμό των προχωρημένων και μεταμοντέρνων θεμάτων. Βλέποντας τα εκθέματα ανακαλύπτουμε την ευφρόσυνη διάθεση που επισυνάπτεται ευπρόσδεκτα και εύληπτα απέναντι σε αισθαντικές καταστάσεις και θρυλικές ιχνηλασίες που εμπεριέχουν αναμφίβολα την ηθογραφική ρυθμικότητα της δραστικής διαπραγμάτευσης . Σταδιακά περιδιαβαίνουμε σε μια παρέμβαση με ακατάβλητη γοητεία και προς τα μονοπάτια μιας ενδότερης ανάλυσης που βασίζεται σε τεχνοτροπίες ,τάσεις και σχολές .

Με προδιαγραφές ενδοσκοπικής τελετουργίας οι καλλιτέχνες αποκαλύπτουν επιτηδευμένα και επεξεργασμένα τα οικεία στοιχεία της υπάρχουσας πραγματικότητας και της καθημερινότητας τονίζοντας το μεγαλείο της δυναμικότητας , της υπέρβασης, της αρμονικής διάταξης και της κλίμακας των αναφορών . Με δεινότητα περιγράφουν ένα πλήρες φάσμα εμπνεύσεων ,αυθεντικών και αμιγών αποδόσεων που ενσαρκώνει ευπρόσδεκτα έντεχνες απεικονίσεις με διακριτικότητα υπεροχής, τονική και μεθοδική παράθεση .Δικαιώνουν την εξερεύνηση της πλαστικότητας που εμπεριέχει η μεταβατικότητα σε διαστάσεις χαρακτηριστικών και εκλεπτυσμένων συνθέσεων με αξιώσεις την ολοκληρωμένη δόμηση και την αυτούσια δομή .

Με δεσπόζουσα απαλότητα και αυστηρότητα προσδίδουν κυριαρχία με ξεχωριστή μορφική διάταξη και ανασυγκρότηση στην φορμαρισμένη υφή και οντότητα στα ευρηματικά ,εξιδανικευμένα στοιχεία της ανάπλασης . Αγγίζοντας περισπούδαστα την ουσία του κάθε θέματος αντιλαμβάνονται τα δεδομένα που αναπαράγονται ανοίγοντας διόδους στην διαχρονικότητα και στην μελλοντική συνέχεια που απαιτεί το ανεπανάληπτο της διεργασίας των προθέσεων .

Οι κατευθύνσεις τονίζουν με βαρύτητα πολυκύμαντες ,πολύσημες , μορφοπλαστικές αποτυπώσεις με απόλυτα πεδία μετουσιωμένης εκφραστικότητας που διαχωρίζουν την εσωτερικότητα της εμπλουτισμένης τεχνικής και την συσχετίζουν πολυδιάστατα με τα μοτίβα γραφής που διατηρούν με ευδόκιμη διάθεση και εξελικτική προέκταση την χροιά των τοποθετήσεων της εποικοδομητικής διαύγειας με περιεκτικό και αισθαντικό τρόπο . Ανεξάρτητα από το μέγεθος των πινάκων η συνολική παραγωγή τους επίκειται σε μια κινητήρια δόμηση διείσδυσης που ίπταται σε ζήτηση , ευαίσθητη απόχρωση και νεωτεριστική εκδοχή ρευστότητας και απορρόφησης . Οι θαυματουργοί καρποί της ώσμωσης εμπεριέχουν συστοιχίες.''

Στην έκθεση συμμετέχουν οι εικαστικοί δημιουργοί :Άρης Αποστολίκας,Ματίνα Βαρλάμου , Αγαθή Γαλανοπούλου,Χρυσούλα Δεμάκου ,Σοφία Ζέρβα ,Κατερίνα Ζαδέλη -Πολυμενάκου, Ρουμπίνη Παπαλεξοπούλου ,Τάσος Πάππας , Τάκης Καραντζάς,Απόστολος Κορδατζάκης ,Ιωάννης Κωστικίδης ,Ευγενία Λέλα,Κωνσταντίνα Μίτσαινα ,Ευάγγελος Μίτσου ,Κώστας Μυτάκος ,Αννα Φαμέλη -Παπαποστόλου,Χριστίνα Χαλιορή .

 

 

Read 811 times

Latest from Super User