Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2022 17:42

Σεμινάριο Νυχτερινής Φωτογραφίας στην Αθήνα

Written by
300
Σεμινάριο Νυχτερινής Φωτογραφίας στην Αθήνα

Σεμινάριο Νυχτερινής Φωτογραφίας

με τον Ανδρέα Κατσικούδη 

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2022

18:00 – 20:30

Θησείο 

Πολύ ωραίες είναι οι φωτογραφίες σε μία ηλιόλουστη μέρα, αλλά πόσοι από εμάς μπορούμε να βγάλουμε εξαιρετικές φωτογραφίες τη νύχτα; Φέρτε τη φωτογραφική σας μηχανή ή το κινητό σας (αν έχει καλή κάμερα) κι ελάτε να μάθουμε τα μυστικά της νυχτερινής φωτογραφίας περπατώντας στην πόλη. 

Σε αυτό το σεμινάριο θα μάθουμε: 

– Ποιες είναι οι σωστές ρυθμίσεις στη μηχανή μας;

– Ποια η καλύτερη ώρα;

– Πώς παγώνουμε κίνηση το βράδυ;

– Πώς βγάζουμε την κίνηση με δημιουργικό τρόπο;

– Τι κάνουμε με το φλας;

– Ποια θέματα προσφέρονται για νυχτερινή φωτογράφιση;

– Τι κάνουμε όταν έχουμε τρίποδο και τι όταν όχι; Ποιος είναι ο ρόλος του εξοπλισμού;

– Πειραματισμοί με κινούμενα φώτα!

Πρώτα όμως θα γίνει μια εισαγωγή στο φως και τη σύνθεση.

Τέλος θα παίξουμε δημιουργικά κάνοντας light painting! Και θα κλείσουμε τη νυχτερινή μας περιπλάνηση με ιδέες και συγκεκριμένες προτάσεις για τη διαρκή φωτογραφική μας εξέλιξη. 

Όλα αυτά θα τα δοκιμάσουμε στην πράξη μόλις νυχτώσει! Επίσης δεν απαιτούνται από τους συμμετέχοντες προηγούμενες φωτογραφικές γνώσεις. Μπορούν να χρησιμοποιήσουν ότι εξοπλισμό έχουν και να ρωτήσουν (αν υπάρχει χρόνος) για οποιοδήποτε θέμα στη φωτογραφία τους απασχολεί. Σε περίπτωση βροχής το σεμινάριο θα μεταφερθεί σε κλειστό χώρο (στο Cinemarian, κοντά στο μετρό Φιξ). 

Ο Ανδρέας Κατσικούδης είναι εκπαιδευτικός, φωτογράφος και σκηνοθέτης. Διδάσκει φωτογραφία από το 2005, κινηματογράφο από το 2011 και ιστορία της τέχνης από το 2020. Είναι ο ιδρυτής της φωτογραφικής ομάδας ΔΙΑΦΡΑΓΜΑ 26. 

Το κόστος είναι 25 ευρώ. Δηλώσεις ενδιαφέροντος κι ερωτήσεις στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.  (αναφέρουμε στο θέμα: Νυχτερινή Φωτογραφία και στο μήνυμα όνομα και κινητό τηλ.).

andreaskatsikoudis.com

 

 

 

 

Read 300 times

Latest from apostaktirio team