Παρασκευή, 22 Ιουλίου 2022 17:58

H θεατρική έκδοση: «ΣΜΥΡΝΗ… Ακόμη καπνίζεις στην καρδιά μου: Ο μπόγος»

Written by
507
H θεατρική έκδοση: «ΣΜΥΡΝΗ… Ακόμη καπνίζεις στην καρδιά μου: Ο μπόγος»

Για την κυκλοφορία του βιβλίου:  «ΣΜΥΡΝΗ… Ακόμη καπνίζεις στην καρδιά μου: Ο μπόγος» του Δημήτρη Κολιδάκη, από τις εκδόσεις 24γράμματα. 

«Κι ύστερις απ’ το φτάσιμό μας κανείς δεν κοίταξε ξοπίσω του. Κανείς και ποτέ! Γιατί όλες οι σκέψεις πίσω έχουνε μείνει. Καρφωμένες στα χώματα ‘κείνα. Κι αν κάποτε τα μυαλά μας ξεφεύγουνε, ξαναφέρνουμε το νου στη θέση τη σωστή του. Εκεί και τότες! Γιατί, εκτός από άνθρωποι με θύμησες, ειμάστανε κάτι ακόμα πιο δυνατό. ειμάστανε… Σμυρνιοί παρατημένοι!» Και πάνω ‘κει πιάνουνε βουβά κλάματα την Εριφύλη.

(Σημ:βουβά”: Γιατί έτσι κλαίγανε οι Μικρασιάτες πρόσφυγες). 

Δημήτρης Κολιδάκης//Από το οπισθόφυλλο του βιβλίου 

«ΣΜΥΡΝΗ… Ακόμη καπνίζεις στην καρδιά μου: Ο μπόγος» είναι ο τίτλος του βιβλίου του Δημήτρη Κολιδάκη που κυκλοφορεί αυτό το καλοκαίρι (2022) από τις εκδόσεις «24 γράμματα». Πρόκειται για Θεατρικό κείμενο, μονόπρακτο, μονόλογος, δραματοποιημένο από τον ίδιον τον συγγραφέα, αναφέροντας επιπροσθέτως στοιχεία και πηγές οι οποίες μπορούν να εμπλουτίσουν το έργο κατά τη διάρκεια της ερμηνείας του. 

Ως δυναμικός μονόλογος περιέχει βιογραφικές εξομολογήσεις και θύμησες τού κεντρικού προσώπου, εμπεριέχουσες ονόματα και ιστορικές επισημάνσεις, αρκετές από τις οποίες, είχαν αναγραφεί και στον τότε κυκλοφορούμενο Τύπο. Άρα διασταυρωμένες και επαληθευμένες. Εν κατακλείδι, το βιβλίο «ΣΜΥΡΝΗ… Ακόμη καπνίζεις στην καρδιά μου: Ο μπόγος» του Δημήτρη Κολιδάκη είναι ένα αυθεντικό συναισθηματικό οδοιπορικό που ξεκινάει από τη Σμύρνη και καταλήγει μέσα… στο προσφυγικό καταφύγιο (παράγκα) με αναφορές σε γεγονότα πριν και μετά την Καταστροφή. Συνοπτικά, όμως, θα λέγαμε ότι είναι μια ψυχική έκφραση, ίσως μία… κραυγή ξεριζωμένου ανθρώπου, στηριζόμενη σε δύο πυλώνες. Στην Αξιοπρέπεια και στην Υπερηφάνεια.      

Ζητήστε το βιβλίο σε όλα τα βιβλιοπωλεία, on line https://24grammata.com/product/69042/ καθώς και τηλεφωνικά στο 210 6127074 για να σας αποσταλεί με αντικαταβολή. Το βιβλίο αποστέλλεται με ΔΩΡΕΑΝ έξοδα αποστολής σε όλη την επικράτεια. Για την ΑΤΤΙΚΗ αυθημερόν αποστολή με δικό μας διανομέα.

Για οποιαδήποτε πληροφορία για τον εκδοτικό οίκο ή για τον λογοτέχνη, είμαστε στη διάθεσή σας.  

Με εκτίμηση 

Εκδόσεις 24γράμματα

Read 507 times

Latest from Super User