Κυριακή, 25 Δεκεμβρίου 2022 10:09

Συνεχίζεται η παράσταση σωματικού θεάτρου "The Doubles" στο Πάνω Σπίτι

Written by
313
Συνεχίζεται η παράσταση σωματικού θεάτρου "The Doubles" στο Πάνω Σπίτι

PRESS RELEASETHE DOUBLES

Η παράσταση σωματικού θεάτρου ‘The Doubles’ είναι βασισμένη στο θεατρικό έργο του παραλόγου του Ζαν Ζενέ ‘Οι δούλες’. Η Κλαίρη και η Σολάνζ, οι δυο αδερφές που όλη τους τη ζωή εργάζονται σαν υπηρέτριες, κάθε φορά που λείπει η μαντάμ, παίζουν ένα παιχνίδι ρόλων, κάνουν μια ιεροτελεστία, ένα θέατρο μέσα στο θέατρο. Η μια φοράει τα ρούχα της μαντάμ και την υποδύεται, ενώ η άλλη παίζει τον ρόλο της αδερφής της σαν δούλα.

Το κοινό συναντά τις δυο αδερφές, κάπου στην μέση, in media res, σε άλλη μια πρόβα θανάτου. Εκείνες βρίσκονται σε κατάσταση πανικού καθώς αντιλαμβάνονται ότι το παιχνίδι τους είναι καταδικασμένο σε ημερομηνία λήξης. Από εκεί και πέρα η δυναμική αλλάζει, και τα όρια που διαμορφώνουν ποιες είναι αυτές και ποια η άλλη, θολώνουν. Τότε η ερώτηση που προκύπτει είναι η εξής; Αν είμαι εσύ και είσαι εγώ, ποιος είναι ο άλλος;

Η Ερυφίλη Δρακοπούλου και η Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν είναι οι ιδρύτριες του Corpus Franca Physical Theater Company. Η πρώτη τους χορογραφική δουλειά ήταν στο έργο ‘ARMOR’, που παρουσιάστηκε στην Αθήνα το 2018. Στη συνέχεια συνεργάστηκαν το 2020 στο video dance ‘Dialogus inter Feminas et Natura’, που ταξιδεύει σε screendance φεστιβάλ σε όλο τον κόσμο. Στις συνεργασίες τους, τις ενδιαφέρει η καλλιτεχνική προσέγγιση μέσω έρευνας που αφορά τις σχέσεις μεταξύ πολιτικού και performative σώματος, καθώς και τα έμφυλα ζητήματα.

 ΣΑΜΠΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛΛΕΝ co-choreographer/ director 

Η Σαμπίνα Ανδρέα Άλλεν γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη. Εκεί σπούδασε στο Τμήμα Θεάτρου της Καλών Τεχνών του ΑΠΘ, έπειτα μετέφερε τις σπουδές της στο DereeΕλληνοαμερικανικο κολλέγιο Αθηνών απ όπου αποφοίτησε σπουδάζοντας στο τμήμα

Σύγχρονου Χορού BA Hons (2021) με τετραετή υποτροφία χορού. Έχει συμμετάσχει ώς δασκάλα, χορογράφος και performer στο International Improvisation Dance Festival Istanbul, Turkey 2021-22. Τα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί ως χορογράφος και performer στον αυτοσχεδιασμό μέσω scores κυρίως στον τομέα του screendance και του σωματικού θεάτρου. Χορογραφικά ερευνά τα ζητήματα φύλου, ταυτότητας, και την έννοια του ταξιδιού. Ως performer έχει χορέψει με την χορογράφο Ana-Sanchez Colberg το 2019 στο Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος (SNF). Τα videodance που έχει χορογραφήσει ‘A dance Goodbye’ 2022 και ‘Dialogus inter Feminas et Natura’, 2020 έχουν επιλεγεί σε φεστιβάλ στο Εξωτερικό και στην Ελλάδα. 

 ΕΡΥΦΙΛΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ co-choreographer/ director 

Η Ερυφίλη Δρακοπούλου προέρχεται από τον χώρο του χορού και του σωματικού θεάτρου δουλεύοντας ως χορογράφος και performer. Σπούδασε Contemporary Dance Practice (ACG), και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο πρόγραμμα του Performance Practices στο ArtEZ University (NL). Τα τελευταια χρόνια έχει επαναπροσδιορίσει την πρακτική της και ασχολείται με τα αρχεία και συγκεκριμένα με φωτογραφίες, ξεκινώντας μια έρευνα που αφορά την προσωπική και συλλογική ταυτότητα σε συνεχή εξέλιξη, σε σχέση με τις οικογενειακές φωτογραφίες, την δια-γενεαλογική μετάβαση, και τις πρακτικές αρχειοθέτησης. Παράλληλα συνεχίζει να εργάζεται ως χορογράφος με πυξίδα την καλλιτεχνική έρευνα και την συν-δημιουργία.

 ΠΟΤΕ: 21-23 και 26-30 Δεκεμβρίου

 ΩΡΑ: 21:30

 ΩΡΑ ΠΡΟΣΕΛΕΥΣΗΣ 21.00

 ΔΙΑΡΚΕΙΑ 90'

 ΠΟΥ: στο Πάνω Σπίτι, Λεωφ. Αλεξάνδρας 37, Αθήνα

 ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

 παίζουν οι: ΓΚΑΛ ΡΟΜΠΙΣΑ, ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΓΟΥΛΙΟΣ

 χορογραφία, σύλληψη, διασκευή: ΕΡΥΦΙΛΗ ΔΡΑΚΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΑΜΠΙΝΑ ΑΝΔΡΕΑ ΑΛΛΕΝ,

 CORPUS FRANCA COMPANY.

 σκηνογραφία/ ενδυματολογία: ΕΥΑ ΚΟΥΡΕΛΙΑ

 σχεδιασμός φωτισμού: ΕΛΕΑΝΝΑ ΓΙΑΣΕΜΗ

 μουσική: ΘΟΔΩΡΗΣ ΚΛΑΥΔΙΑΝΟΣ

 διεύθυνση φωτογραφίας: ΓΙΩΡΓΟΣ ΒΛΑΧΟΝΙΚΟΛΟΣ

 φωτογράφιση: ΑΛΕΞΗΣ ΟΡΦΑΝΙΔΗΣ

 βοηθός δραματουργίας: ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΛΑΖΑΡΙΔΗΣ

 ηλεκτρολόγος: ΓΙΩΡΓΟΣ ΙΕΡΑΠΕΤΡΙΤΗΣ

 συντονισμός μάρκετινγκ: ΖΗΝΑ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΥ

 ΤΙΜΗ ΕΙΣΙΤΗΡΙΟΥ: 10,00 €

 ΠΡΟΠΩΛΗΣΗ: ticketservices

 https://www.ticketservices.gr/event/the-doubles-to-pano-spirti/

 ΠΡΟΣΟΧΗ! Ενημερώνουμε το κοινό ότι στην παράσταση γίνεται χρήση φτερών για τυχόν αλλεργίες και αναπνευστικά ζητήματα.

 

 

 

Read 313 times

Latest from Super User