Πέμπτη, 20 Οκτωβρίου 2022 15:10

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»

Written by
656
ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΟΥ Β΄ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΠΟΙΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ»                                                                                          

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Β’ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος.                                                                  

1. Τα αποτελέσματα για τον Ποιητικό για τον Ποιητικό Διαγωνισμό.                                                                       

Στον ποιητικό  Διαγωνισμό ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ’ ένα μόνο του ποίημα (α) με ελεύθερο θέμα (β) με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Μας είχαν αποσταλεί ογδόντα τρεις (83)  συμμετοχές. 

Η Κριτική Επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τους λογοτέχνες Δρ Ανδρέα Πετρίδη, Αντώνη Πιλλά, Γιώργο Δημητρίου, Λούη Περεντό και Ιφιγένεια Μετόχη,  ύστερα από μεγάλο προβληματισμό, έκρινε και πήρε απόφαση, αυτή τη χρονιά, να μην απονείμει πρώτο βραβείο.  Απονεμήθηκαν δύο δεύτερα, δύο τρίτα βραβεία και τρεις έπαινοι. 

Δεύτερο Βραβείο ποίησης απονεμήθηκε  εξ ημισείας:  

(α) στο ποίημα  «Μεγάλη Πέμπτη» της Όλγας Οικονομίδου, από τον Άγιο Αθανάσιο Λεμεσού που υπεβλήθη με το ψευδώνυμο  «Αστραδενή)». 

(β)  στο ποίημα «Με όλη μου την αγάπη» του Βάσου  Πετράκου από τον Γέροντα Αττικής – Ελλάδα που υπεβλήθη με το ψευδώνυμο «Αλτεμπαράν»

Τρίτο Βραβείο ποίησης απονεμήθηκε   να δοθεί εξ ημισείας: 

(α)  στο ποίημα «Μικρή Μεγάλη Πατρίδα» της Μαίρης Θεοδοσίου-Νικολάου  από τον Κάψαλο Λεμεσού που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Δάφνη»  και

(β)  στο ποίημα «Είδα» του Παναγιώτη Καραμούζη  από Σκάλα Λακωνίας – Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο  «Λαέρτης». 

Οι τρεις Έπαινοι  απονεμήθηκαν: 

Πρώτος Έπαινος,  απονεμήθηκε στο ποίημα «Όπως ήρθες» της Ισμήνης Παφίτη από Αγλατζιά Λευκωσίας  που υποβλήθηκε με το  ψευδώνυμο «Κυανή κηλίς». 

Δεύτερος Έπαινος,  απονεμήθηκε στο ποίημα «Νιόβη» της Κατερίνας Καλαϊνζάκη  από τα Χανιά Κρήτης που υπεβλήθη με το ψευδώνυμο  «Ωκυρρόη» και 

Τρίτος Έπαινος,  απονεμήθηκε στο ποίημα «Ο ποιητής με τα κίτρινα» του Σταύρου Πέτρου από το Ακρωτήρι Λεμεσού που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Σταύρου Ακρίτα του μοναχού». 

Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί όλες και όλους όσοι έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό. Βραβευθέντες και μη βραβευθέντες. Με μια όμως σημαντική σύσταση: Αγαπάτε την Ποίηση, μην σταματάτε να διαβάζετε καλή και ξεχωριστή ποίηση και είτε έχετε βραβευθεί είτε όχι μην σταματήσετε ποτέ να γράφετε ποίηση. 

2. Τα αποτελέσματα για το Διαγωνισμό Διηγήματος. 

Όπως και στον ποιητικό  Διαγωνισμό έτσι και στο διαγωνισμό διηγήματος, ο κάθε διαγωνιζόμενος, είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ’ ένα μόνο διήγημα του (α) με ελεύθερο θέμα (β) με θέμα τη Μικρασιατική Καταστροφή. 

Με τη λήξη του του διαγωνισμού και με την παράταση ικανού χρόνου που δώσαμε μας είχαν αποσταλεί σαράντα πέντε (45) συμμετοχές,  

Η Κριτική Επιτροπή απαρτιζόταν από τους λογοτέχνες Γιώργο Πετούση, πρόεδρο της Εταιρείας, ποιητή και πεζογράφο, τη Μαρία Μαρτίδου- Θεοφάνους, φιλόλογο Λυκειάρχη και λογοτέχνιδα, τη Δρα Ελένη Καραφωτιά, ακαδημαϊκό και διηγηματογράφο, τη Ράνια Ιακώβου, φιλόλογο, ποιήτρια  και βραβευμένη πεζογράφο και το Θωμά Μιχαηλίδη ο οποίος λόγω απρόβλεπτων για τον ίδιο γεγονότων δεν μπόρεσε, τελικά,  να συμμετάσχει.  

Αφού έγινε η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, με βάση την τελική βαθμολογία, το αποτέλεσμα  διαμορφώθηκε ως εξής: 

Α΄ ΒΡΑΒΕΙΟ από κοινού στα διηγήματα: 

      (α) «Αμάλθεια η γηραιότερη  εν Ανατολή εφημερίδα» της Γιάννας Ιωάννου Σοφού με το ψευδώνυμο  «Εριφύλλη», Μέσα Γειτονιά, Λεμεσός3   

      (β) «1922 – 2022 Αλησμόνητες  πατρίδες» της Μαρίας Καρδαρά με το ψευδώνυμο «Αλλοτινές πατρίδες», Τροίας 14, Κηφισιά, Ελλάδα                                                  

Β΄ ΒΡΑΒΕΙΟ  από κοινού στα διηγήματα: 

      (α) «Μια Σμύρνη-δυο πατρίδες» της Κυριακής Καρατζούνη με το            «Αρχοντοδακτυλούσα», Τυρολόης 2, Τούμπα, Θεσσαλονίκη         

      (β)  «Τυφλή γωνία», του Πάνου Νιάκου με το ψευδώνυμο  «Αλπέρ», Αιγείρα Αχαΐας, Ελλάδα.                         

Γ΄ ΒΡΑΒΕΙΟ από κοινού στα διηγήματα: 

     (α) «Ριπές θαλασσινής αύρας» του Ανέστη Πλουμή με το ψευδώνυμο   «Φλοίσβος Γαλάζιος)», Αγία Παρασκευή, Αττικής, Ελλάδα.                       

     (β)  «Μέρες μιας ψαλιδισμένης Άννοιξης» της Ευγενίας Τσιμπολίτη με το ψευδώνυμο «Ηρώ Σαρασβάνη», Ροφιά 2, Πύργος Ηλείας, Ελλάδα.                                     

ΕΠΑΙΝΟΙ στα διηγήματα: 

1ος ΕΠΑΙΝΟΣ  στο διήγημα «Το μυστικό» της Ελένης Μπαντελά με το ψευδώνυμο «Αριάδνη Α.», Αβύδου 93, Άνω Ιλίσια, Ελλάδα.               

2ος  ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα: «Μαριάνθη» της Αγγελικής Θάνου  με το ψευδώνυμο «Βοιβηίδα», Κουμουνδούρου 11, Βόλος, Ελλάδα.                    

3ος ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα: «DUO ΛΟΥΠΑ» του Πέτρου Δημητρίου με το ψευδώνυμο  «Παμπού», Orebro Sweden - Μιχαήλ Γεωργίου 42, Αθηένου, Κύπρος. 

4ος ΕΠΑΙΝΟΣ στο διήγημα:  «Σαν την τελευταία μέρα» του Κώστα Παπαΐωάννου με το ψευδώνυμο «Αγαπήνωρ», Βασίλη Μιχαηλίδη 1, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία 2460, Κύπρος. 

Όπως και στην περίπτωση του ποιητικού Διαγωνισμού η  Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί και συγχαίρει όλες και όλους όσοι έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό. Βραβευθέντες και μη βραβευθέντες. Υπήρξαν, ασφαλώς, και άλλα αξιόλογα διηγήματα που μπορούσαν να πάρουν διάκριση. Γι’ αυτό, σε αντίθεση με τον ποιητικό διαγωνισμό, η  Κριτική Επιτροπή  έκρινε και αποφάσισε  να απονείμει  έξη (6) βραβεία και τέσσερις επαίνους 

Σε όσους συμμετείχαν  τους παροτρύνουμε:

Αγαπάτε την Λογοτεχνία.  Μην σταματάτε να διαβάζετε καλά και ξεχωριστά πεζογραφικά δημιουργήματα και είτε έχετε βραβευθεί είτε όχι μην σταματήσετε  ποτέ να δημιουργείτε. 

Για το Διοικητικό Συμβούλιο 

Γιώργος Πετούσης, Πρόεδρος                                    Ιφιγένεια Μετόχη, Γραμματέας

 

 

Read 656 times

Latest from apostaktirio team