Αποτελέσματα Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»
Αποτελέσματα Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος της ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΛΟΓΟΤΕΧΝΩΝ ΛΕΜΕΣΟΥ «Βασίλης Μιχαηλίδης»
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ανακοινώνει τα αποτελέσματα του Γ΄ Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Διηγήματος.
1. Τα αποτελέσματα για τον Ποιητικό Διαγωνισμό.
Στον ποιητικό διαγωνισμό ο κάθε διαγωνιζόμενος είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει μ’ ένα του ποίημα με ελεύθερο θέμα.
Με τη λήξη του διαγωνισμού και με την παράταση ικανού χρόνου που παραχωρήσαμε μας είχαν αποσταλεί εκατό δεκαπέντε (115) συμμετοχές.
Η Κριτική Επιτροπή για τον Ποιητικό Διαγωνισμό απαρτιζόταν από τους λογοτέχνες ποιητές Αντώνη Πιλλά, Λούη Περεντό, Χρήστο Μαυρή, Τάσο Αριστοτέλους και Εβίτα Κωνσταντίνου. Όλα τα μέλη της επιτροπής, μηδενός εξαιρουμένου, αποκόμισαν το συμπέρασμα ότι η πλειοψηφία όσων συμμετείχαν, παρόλο που αγαπούν την ποίηση, δεν διαβάζουν ποίηση και γι’ αυτό δεν γράφουν καλή ποίηση. Από τις πιο πάνω συμμετοχές απένειμαν τα πιο κάτω βραβεία και επαίνους:
- Πρώτο Βραβείο απονεμήθηκε εξ ημισείας:
(α) στο ποίημα «Το όνειρο» της Χρυσούλας Πλοκαμάκη από το Νέο Ηράκλειο Αττικής που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Καλυψώ».
(β) στο ποίημα στην Κυπριακή διάλεκτο «Το θκιολίν τζαι το δοξάριν» του Παναγιώτη Κακούση , Κυρίλλου Λουκάρεως 40, Κάτω Πολεμίδια, Λεμεσός που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Νότης Λιάκος»
- Δεύτερο Βραβείο απονεμήθηκε:
Στο ποίημα «Πόλεμος» του Αναστάσιου Πλαστήρα, Κεσσάνης 24, Νεάπολη, Θεσσαλονίκη που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Εξάγγελος».
- Τρίτο Βραβείο απονεμήθηκε:
Στο ποίημα «Σπαραγμός» της Άννας Γκασνάκη, Καραϊσκάκη 39, Βέροια, Ελλάδα. που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Νεφέλη».
Απονεμήθηκαν τέσσερις έπαινοι:
1ος Έπαινος στο ποίημα «Έκροιυσεν η καρκιά μου», γραμμένο στην Κυπριακή διάλεκτο, του Κώστα Παπαϊωάννου, από την Πάνω Δευτερά, Λευκωσία.
2ος Έπαινος στο ποίημα «Επτάπετρο» της Μαρίας Ξένου – Κασσιανού, Ηπείρου 35, Γαλάτσι – Αθήνα, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Ερατώ».
3ος Έπαινος στο ποίημα «Στους ήρωες αγωνιστές» του Αιμίλιου Σαμάλη, Άνω Τούμπα, Θεσσαλονίκη που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Αννιναίος».
4ος Έπαινος στο ποίημα «Περιμένοντας τον Οδυσσέα» της Κυριακής Χρυσάνθου, Φιλονόης 12, Λάρνακα, που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Φλώρα Θεμιστοκλή».
Η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί όλες και όλους που έλαβαν μέρος στον Ποιητικό Διαγωνισμό, βραβευθέντες και μη βραβευθέντες. Με μια όμως σημαντική και σταθερή σύσταση που δώσαμε σε όσες και όσους συμμετείχαν στον Β΄ Πανελλήνιο μας Διαγωνισμό: Συνεχίστε να αγαπάτε την Ποίηση, ωστόσο μην σταματάτε να διαβάζετε καλή και ξεχωριστή ποίηση. Αυτό θα σας βοηθήσει για να γράψετε τη δική σας ξεχωριστή ποίηση.
2. Τα αποτελέσματα για το Διαγωνισμό.
Όπως στον ποιητικό διαγωνισμό έτσι και στον διαγωνισμό διηγήματος, ο κάθε διαγωνιζόμενος, είχε τη δυνατότητα να συμμετάσχει με ένα μόνο διήγημα του με ελεύθερο θέμα.
Με τη λήξη του διαγωνισμού και με την παράταση ικανού χρόνου που παραχωρήσαμε μας είχαν αποσταλεί πενήντα επτά (57) συμμετοχές.
Η Κριτική Επιτροπή η οποία απαρτιζόταν από τη Μαρία Μαρτίδου – Θεοφάνους, φιλόλογο λογοτέχνιδα, Δρ. Ελένη Καραφωτιά, πεζογράφο, Νεοφύτα Ευαγγέλου, εκπαιδευτικό και πεζογράφο, Γιώργο Γεωργίου, ιατρό -πεζογράφο και τον Γιώργος Πετούση, ποιητή και πεζογράφο.
Αφού έγινε η αξιολόγηση από την Κριτική Επιτροπή, με βάση την τελική βαθμολογία, το αποτέλεσμα διαμορφώθηκε ως εξής:
- Πρώτο Βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στα διηγήματα:
(α) «Το τελευταίο χαμόγελο» της Χρυσούλας Λαμπριανού – Παπαϊωάννου, Ηπείρου 15, Αραδίππου, Λάρνακα – Κύπρος, που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Χρέος».
(β) «Μέρες σιωπής» της Σταματίας Καραγεωργίου – Παπίστα, Γκούρα 52, Θεσσαλονίκη, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Μαρτινιανός».
- Δεύτερο Βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στα διηγήματα:
(α) «Έχασα το τρένο κέρδισα τη ζωή» της Θωμάης Τσιμερίκα, Παπαναστασίου 2, Πολύγυρος Χαλκιδικής, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Γαλήνη».
(β) «Οι ελιές του Άη Παύλου» του Κώστα Πραξιτέλους, Αριστοτέλους 12, Λακατάμια, Κύπρος που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Πυρσός».
- Τρίτο Βραβείο απονέμεται εξ ημισείας στα διηγήματα:
(α) «Ξένοις ρήμασι» του Κώστα Παπαϊωάννου, Βασίλη Μιχαηλίδη 1, Πάνω Δευτερά, Λευκωσία, Κύπρος που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Σκάρλετ».
(β) «Η παλιά φωτογραφία» της Αικατερίνης Κοσμά, Βενιζέλου 8, Πανόραμα Θεσσαλονίκης, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Λευκοθέα Αξιώτη».
Απονεμήθηκαν τρεις έπαινοι στα ακόλουθα διηγήματα:
1ος Έπαινος στο διήγημα «Ένας παράξενος πελάτης» του Παναγιώτη Κων. Σκιαδά, Νευροκοπίου 15, Παπάγος, Αθήνα, Ελλάδα που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Τίμαιος»
2ος Έπαινος στο διήγημα «Ημερομηνία θανάτου» της Μαρίας Κυπριανού, Ελευσίνας 9, Λατσιά, Λευκωσία που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Σεσίλια Τάλις».
3ος Έπαινος στο διήγημα «Αχ και πότε θα γυρνούσα» του Πανίκου Παναγή, Σίλλεϋ 7, Λεμεσός – Κύπρος που υποβλήθηκε με το ψευδώνυμο «Περαστικός».
Όπως στην περίπτωση του ποιητικού διαγωνισμού η Εταιρεία Λογοτεχνών Λεμεσού «Βασίλης Μιχαηλίδης» ευχαριστεί και συγχαίρει όλες και όλους που έλαβαν μέρος στο Διαγωνισμό, βραβευθέντες και μη βραβευθέντες. Όσο αφορά το διαγωνισμό διηήματος υπήρξαν, ασφαλώς και άλλα αξιόλογα διηγήματα που μπορούσαν να διακριθούν και έχουν αδικηθεί. Για τον λόγο αυτό, σε πλήρη αντίθεση με τον ποιητικό διαγωνισμό, η Κριτική Επιτροπή Διηγήματος , όπως στον Β΄ Πανελλήνιο Διαγωνισμό, έκρινε και αποφάσισε και απένειμε και αυτή τη χρονιά, έξη (6) βραβεία και τρεις (3) επαίνους.
Σε όσες και όσους συμμετείχαν τους παροτρύνουμε:
Συνεχίστε να αγαπάτε τη Λογοτεχνία. Μην σταματάτε να διαβάζετε αξιόλογα και ξεχωριστά ποιητικά και πεζογραφικά δημιουργήματα και είτε έχετε βραβευθεί, είτε όχι μην σταματήσετε ποτέ να δημιουργείτε.
Για το Διοικητικό Συμβούλιο
Γιώργος Πετούσης, Πρόεδρος Νεοφύτα Ευαγγέλου, γενική Γραμματέας
Latest from apostaktirio team
- Λογοτεχνικός Διαγωνισμός 2026 - Ελληνοαυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος
- ''Nothing to Hide'': Μια παράσταση για όσους τολμούν να φανούν
- 22ος Πανελλήνιος Διαγωνισμός Ποίησης και Διηγήματος για το έτος 2026 από την Ένωση Λογοτεχνών Β. Ελλάδας
- "Αρμονία – Ανάμεσα στο χρώμα και την ύλη", ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών
- Εθελοντική Αιμοδοσία από την ομάδα «ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΔΡΟΜΕΙΣ»
- «Λυσιστράτη» από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος
- Ένα νέο single | ΒΑΣΙΛΗΣ ΠΑΝΤΣΙΟΣ Feat Χριστίνα Τσεμαλίδου | ''ΤΟ ΚΑΛΕΣΜΑ'' & ''ΖΟΡΙΚΗ ΕΠΟΧΗ''
- Παραδοσιακό γλέντι στο Θέατρο της Ρεματιάς Χαλανδρίου από τη χορωδία παραδοσιακής μουσικής «Η Ροδιά»
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση «Όλα τα πήρε το καλοκαίρι»
- 8ο PHOTONET GALLERY - ΑΘΗΝΑ, "ΜΕΛΑΝΥΘΡΟΣ"
- Ledisi (US) “For Dinah” live στην Αθήνα
- Θανάσης Σαμαράς «ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ» | Stand Up Comedy
- Αρσέν Λουπέν: Το μυστήριο της Κούφιας Βελόνας
- NAOMI MUTOH "La Pesanteur et la Grâce" SOLO BUTOH PERFORMANCE
- SWAN — Το Ακροβατικό υπερθέαμα της Κίνας που κατέκτησε το Μπολσόι έρχεται σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη
- H Χρυσάνθη Ιακώβου σχολιάζει τη συλλογή διηγημάτων του Τάσου Χανλίογλου «Να σε παρηγορήσω ήρθα», Εκδόσεις Αποστακτήριο
- ΔΟΓΜΑ ΜΠΕΓΚΙΝ: Ένα ταξίδι στο εφιαλτικό 2125 από την Ομάδα ΚΛΕΨύΔΡΑ
- «ΕΓΚΑΤΟΝ 2» του Αργύρη Χριστομάγνου
- ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
- Ομαδική Εικαστική Έκθεση "Σώμα καλοκαιριού"
