Το Πετρίδειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, προκηρύσσει τον Ε’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2018
Το Πετρίδειο Ίδρυμα, σε συνεργασία με τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη, προκηρύσσει τον Ε’ Λογοτεχνικό Διαγωνισμό για το έτος 2018:
Οι θεματικές κατηγορίες είναι οι εξής:
Α. Μυθιστόρημα, Β. Διήγημα, Γ. Παιδική Λογοτεχνία, Δ. Θεατρικό
Τα βραβεία που θα απονεμηθούν, είναι τα εξής:
Α. Μυθιστόρημα:
Θα δοθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο) και τρεις έπαινοι.
Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να δώσει είτε παραπάνω βραβεία, είτε να μην δοθούν κάποια αν κρίνει ότι τα έργα δεν είναι άξια βράβευσης.
Το πρώτο βραβείο θα εκδοθεί από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη.
Τα έξοδα της έκδοσης επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τους διοργανωτές και δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση για την έκδοση από τον συγγραφέα.
Θα εκδοθεί αριθμός αντιτύπων εκ των οποίων μέρος τους θα παραμείνει στο Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη για σκοπούς προώθησης και δωρεάς στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πάφου και Γεροσκήπου ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν στον συγγραφέα.
Τα πνευματικά δικαιώματα κατανέμονται εξίσου μεταξύ του συγγραφέα και του Πετριδείου Ιδρύματος.
Β. Διήγημα:
Θα δοθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο) και τρεις έπαινοι.
Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να δώσει είτε παραπάνω βραβεία, είτε να μην δοθούν κάποια αν κρίνει ότι τα έργα δεν είναι άξια βράβευσης.
Στο Α’ Βραβείο θα δοθεί το ποσό των 150 ευρώ.
Το Πετρίδειο Ιδρυμα επιφυλάσσει το δικαίωμα του για την έκδοση συλλογής των βραβευθέντων διηγημάτων ανα τριετία.
Γ. Παιδική Λογοτεχνία
Θα δοθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο) και τρεις έπαινοι.
Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να δώσει είτε παραπάνω βραβεία, είτε να μην δοθούν κάποια αν κρίνει ότι τα έργα δεν είναι άξια βράβευσης.
Το πρώτο βραβείο θα εκδοθεί από το Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη.
Τα έξοδα της έκδοσης επιβαρύνουν εξ’ ολοκλήρου τους διοργανωτές και δεν θα υπάρχει καμία επιβάρυνση για την έκδοση από τον συγγραφέα.
Θα εκδοθεί αριθμός αντιτύπων εκ των οποίων μέρος τους θα παραμείνει στο Πετρίδειο Ίδρυμα και τις Εκδόσεις Ζωή και Τέχνη για σκοπούς προώθησης και δωρεάς στις δημοτικές βιβλιοθήκες Πάφου και Γεροσκήπου ενώ τα υπόλοιπα θα δοθούν στον συγγραφέα.
Τα πνευματικά δικαιώματα κατανέμονται εξίσου μεταξύ του συγγραφέα και του Πετριδείου Ιδρύματος.
Δ. Θεατρικό Έργο
Θα δοθούν τρία βραβεία (1ο, 2ο, 3ο) και τρεις έπαινοι.
Η επιτροπή μπορεί κατά την κρίση της να δώσει είτε παραπάνω βραβεία, είτε να μην δοθούν κάποια αν κρίνει ότι τα έργα δεν είναι άξια βράβευσης.
Στο πρώτο βραβείο θα απονεμηθεί το ποσό των 400ευρώ.
Τα πνευματικά δικαιώματα όλων των βραβευθέντων έργων παραμένουν στους συγγραφείς. Το Πετρίδειο Ίδρυμα διατηρεί το αποκλειστικό δικαίωμα εκμετάλλευσης των έργων για τα επόμενα δυο χρόνια. Σε περίπτωση που κάποιο από τα έργα παρουσιαστεί σε οποιαδήποτε θεατρική σκηνή ο συγγραφέας δικαιούται ποσοστό 10% επί των καθαρών εισπράξεων.
Σε όλους τους επιτυχόντες θα απονεμηθεί τιμητικό δίπλωμα.
ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ
1. Στο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν Κύπριοι και Ελλαδίτες συγγραφείς, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο, την Ελλάδα ή το εξωτερικό.
2. Τα έργα πρέπει απαραίτητα να είναι στην ελληνική γλώσσα.
3. Το περιεχόμενο των έργων, πρέπει να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα.
4. Το μυθιστόρημα θα πρέπει είναι μέχρι 100 σελίδες, το παραμύθι μέχρι 30 σελίδες, το διήγημα μέχρι 6 σελίδες και το θεατρικό έργο μέχρι 50 σελίδες.
5. Τα έργα πρέπει να αποστέλλονται με e-mail στη διεύθυνση :
Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
6. Όλες οι συμμετοχές πρέπει να συνοδεύονται από σύντομο βιογραφικό του συγγραφέα, μικρή περίληψη του έργου, φωτογραφία του συγγραφέα, ταχυδρομική διεύθυνση, ηλεκτρονική διεύθυνση και τηλέφωνο, καθώς επίσης και υπεύθυνη δήλωση του ενδιαφερομένου ότι αποδέχεται ανεπιφύλακτα όλους τους όρους του Διαγωνισμού που περιλαμβάνονται στην παρούσα προκήρυξη.
7. Το όριο συμμετοχής του κάθε διαγωνιζομένου είναι μία συμμετοχή ανά θεματική κατηγορία.
8. Τα κείμενα θα ελέγχονται εφόσον αποστέλλονται σε μορφή: Word, Α4, 12αρι Times.
9. Τα έργα που θα πάρουν μέρος στο διαγωνισμό δε θα πρέπει να έχουν εκδοθεί σε έντυπη ή e-book μορφή, ή σε blog.
Για τα μυθιστορήματα και μόνο εξαιρείται ή έκδοση μέρους σε ηλεκτρονική μορφή (χωρίς isbn και οποιαδήποτε δικαιώματα) έως του μισού του έργου (50%).
10. Μέχρι την δημοσίευση των αποτελεσμάτων τα έργα που στέλνονται στον διαγωνισμό δεν μπορούν να εκδοθούν ή δημοσιευτούν τυπωμένα ή ηλεκτρονικά. Μετά το πέρας του διαγωνισμού απελευθερώνονται, με εξαίρεση τα βραβευμένα προς δημοσίευση.
11. Η αξιολόγηση των έργων θα γίνει από Κριτική Eπιτροπή.
Η Επιτροπή δικαιούται : (α) Να απονείμει βραβείο (β) Να μην απονείμει βραβείο. Η απόφαση της Επιτροπής η οποία θα είναι αιτιολογημένη μέσω σκεπτικού, είναι τελεσίδικη και οι συμμετέχοντες αποδέχονται ανεπιφύλακτα την κρίση της.
12. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Μαρτίου 2019.
13. Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους, δεν θα ληφθούν υπόψη.
14. Οι βραβευθέντες με Α’ Βραβείο δεν θα μπορούν για τους επόμενους δυο διαγωνισμούς να συμμετάσχουν στην ίδια κατηγορία.
15. Κατά την απονομή οι βραβευθέντες με Α’ Βραβείο θα πρέπει να τιμήσουν με την παρουσία τους, τους διοργανωτές.
16. Τα μέλη της κριτικής επιτροπής εξαιρούνται του διαγωνισμού.
Η ημερομηνία κατά την οποία θα πραγματοποιηθεί η τελετή απονομής των βραβείων, θα ανακοινωθεί αργότερα.
Μιχαλάκης Μαραθεύτης Αμαλία Πικρίδου - Λούκα
Πρόεδρος του Δ.Σ. του Εκδότρια - Εκδόσεις
Πετριδείου Ιδρύματος "Ζωή και Τέχνη"
Latest from Super User
- ΠΡΙΓΚΙΠΙSSΕS : Μια ιστορία για την επιθυμία, τις αντιφάσεις μας και την οικογένεια που επιλέγουμε. Κάθε Σάββατο και Κυριακή στο Μικρό Κεραμεικό
- Νέο φωτογραφικό υλικό «Το Τελευταίο Debate ή Το Μενού της Επανάστασης» του Νίκου Καμτσή στις 13 Νοεμβρίου στο θέατρο Τόπος Αλλού
- «Η Αγάπη στον Δρόμο του Μεταξιού»: Το νέο κινεζικό χορευτικό υπερθέαμα στο Christmas Theater, 13–15 Νοεμβρίου
- ΦΙΛΟΝΙΚΙΑ του Πιερ ντε Μαριβώ
- Ο Θοδωρής Κοτονιάς στο STAGE 7. Παρασκευή 20/11 , 27/11, & 4/12 . Μαζί του η Σοφία Μέρμηγκα
- Μουσείο Βυζαντινού Πολιτισμού: Εγκαίνια της περιοδικής έκθεσης «Στην Αγκαλιά των Πράσινων Λόφων: Η Κληρονομιά της Παραδοσιακής Αρχιτεκτονικής του Huizhou»
- «Η γυναίκα μου τρελάθηκε». Η αγαπημένη κλασσική κωμωδία στο Melissa music theater
- Ο Δημήτρης Υφαντής φέρνει την Ήπειρο στο Stage 7 την Παρασκευή 6 Νοεμβρίου
- «Δραπέτης» - Γιώργος Σαράντης - Έκθεση φωτογραφίας και μικτών τεχνικών
- Θανάσης Βούτσας - DIATOPO SESSIONS ON STAGE 7, Πέμπτη 12 Νοεμβρίου στις 21:00
- Οι The Veils (UK / NZ) ζωντανά στην Αθήνα I Σκοτεινή ποίηση σε πλήρη ένταση I Μαζί τους οι The Black Tabasco I Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2026, ARCH Club
- «Τι να λησμονήσω, τι να θυμηθώ»: Η Πένυ Ξενάκη και ο Θάνος Γεωργουλάς την Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2026 στο STAGE 7
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς: Για συμμετοχή στην ομαδική έκθεση εικαστικών τεχνών με τίτλο: "Ωδή στο χρώμα – Κόκκινο σε πέντε διαστάσεις", 7 – 11 Δεκεμβρίου 2026, Αίθουσα Τέχνης Ελληνογαλλικού Συνδέσμου.
- Blank Wall Gallery Έκθεση Φωτογραφίας των Maxim Rosenbauer και Tobias Ulbrich
- AΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ 11ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΠΟΙΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΦΙΛΟΛΟΓΩΝ ΛΕΥΚΑΔΑΣ
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΑ | Λίλας Στεργιοπούλου ΧΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ - Ατομική Έκθεση Ζωγραφικής | Εγκαίνια: Σάββατο, 7 Νοεμβρίου και ώρα 18:30 – 21:30 | Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή, Κηφισιά | Διάρκεια έκθεσης: 3-15 Νοεμβρίου 2026
- Οι BaBa ZuLa, ένα από τα πιο ξεχωριστά σχήματα της σύγχρονης τουρκικής ψυχεδελικής σκηνής, ζωντανά στην Αθήνα Ι Παρασκευή 20 Νοεμβρίου 2026, ARCH CLUB
- Ο Αλέκος Δημητρίου επιστρέφει δισκογραφικά με το : Έχεις Δίκιο
- O EAGLE-EYE CHERRY για πρώτη φορά στην Ελλάδα Ι Μαζί θα τραγουδήσουμε το ‘Save Tonight’ και άλλες μεγάλες pop rock επιτυχίες Ι Γιος του θρυλικού τζαζίστα Don Cherry και αδελφός της Neneh Cherry I Κυριακή 29 Νοεμβρίου – WE – Θεσσαλονίκη και Δευτέρα 30
- ΠΑΥΛΙΝΑ ΒΟΥΛΓΑΡΑΚΗ ΟΡΟΦΟΣ at ΚΑΦΩΔΕΙΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ
