Τρίτη, 24 Μαϊος 2022 09:41

Ο Ελληνο - Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Written by
887
Ο Ελληνο - Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό

Η συμμετοχή στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του ΕΑΠΣ Μελβούρνης λήγει στις 24-6-2022

ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ 2022 

Ο Ελληνο-Αυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος διοργανώνει τον ετήσιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό, που έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός στα πολιτιστικά και λογοτεχνικά δρώμενα της ομογένειας στην Αυστραλία.

Ο Λογοτεχνικός Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Ελληνική ή Αγγλική γλώσσα, στις κατηγορίες:  ποίηση  και διήγημα, από συγγραφείς που διαμένουν στην Αυστραλία και να είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Η συμμετοχή στον Λογοτεχνικό διαγωνισμό είναι ανοικτή στα μέλη και στους υποστηρικτές του ΕΑΠΣ. Με τη συμμετοχή όλων μας θα αναβαθμιστεί ο θεσμός και θα δοθεί η δυνατότητα σε όσο το δυνατό περισσότερα συμμετέχοντα άτομα να παρουσιάσουν αδημοσίευτες εργασίες τους στο ευρύτερο κοινό. Φέτος η προθεσμία υποβολής έργων για συμμετοχή στον Διαγωνισμό  λήγει την Παρασκευή 24 Ιουνίου, 2022.

Προσβλέποντας στη θετική ανταπόκρισή σας, παραθέτουμε τον Κανονισμό του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού καθώς και τη αίτηση συμμετοχής που μπορείτε να υποβάλετε μαζί με τα έργα σας στην ηλεκτρονική διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.    

Τα έργα που θα πάρουν το Πρώτο Βραβείο στην κάθε κατηγορία και στην καθεμιά από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο Τεύχος 68, 2022 του ετήσιου δίγλωσσου περιοδικού του Πολιτιστικού Συνδέσμου Αντίποδες. Τα αποτελέσματα του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού θα αναγγελθούν σε ειδική εκδήλωση που θα συμπεριλαμβάνει την παρουσίαση του περιοδικού Αντίποδες τον Οκτώβριο 2022.

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ 2022

Ο Διαγωνισμός καλύπτει έργα γραμμένα στην Eλληνική ή Aγγλική γλώσσα στις  κατηγορίες: ποίηση και διήγημα από συγγραφείς που διαμένουν στην Αυστραλία, και να είναι ηλικίας άνω των 18 ετών.

Άτομα που επιθυμούν να λάβουν μέρος στον Διαγωνισμό παρακαλούνται να συμπληρώσουν την αίτηση εγγραφής που μπορούν να κατεβάσουν από την ιστοσελίδα του Ελληνο-Aυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου (www.gacl.com.au) και να τη στείλουν στην ηλεκτρονική διεύθυνση του Λογοτεχνικού Διαγωνισμού: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. (ή να χρησιμοποιήσoυν την αίτηση που παραθέτουμε στο τέλος αυτής της επιστολής και να την αποστείλουν ηλεκτρονικά).

Η αξιολόγηση θα είναι διαφορετική για την κάθε γλώσσα.

Οι συμμετέχοντες μπορούν να λάβουν μέρος σε μια ή όλες τις κατηγορίες και σε μία ή και στις δύο γλώσσες, με ένα μόνο έργο στην κάθε κατηγορία.

Έργα που ξεπερνούν τα καθορισμένα για κάθε κατηγορία όρια μεγέθους, όπως παρουσιάζονται παρακάτω, θα απορρίπτονται αυτομάτως πριν καν σταλούν στην Kριτική Eπιτροπή.

Τα υποβαλλόμενα έργα θα πρέπει να είναι συντακτικά και ορθογραφικά διορθωμένα.

Όρια:  Ποίημα 100 στίχοι (γραμμές), Διήγημα 2000 λέξεις.

Κάθε έργο πρέπει να είναι αυθεντικό και να μην έχει δημοσιευθεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.

Κάθε έργο θα υπογράφεται μόνο με ψευδώνυμο και το ίδιο ψευδώνυμο πρέπει να χρησιμοποιηθεί για όλα τα έργα που υποβάλλονται από το ίδιο πρόσωπο.

Κάθε έργο πρέπει να αποσταλεί (Word document attachment) αποκλειστικά στην ηλεκτρονική διεύθυνση  Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.. Στην ίδια διεύθυνση, και με τον ίδιο τρόπο αλλά σε χωριστό κείμενο, θα πρέπει να αποσταλούν και τα προσωπικά στοιχεία εκείνων που θα πάρουν μέρος στον διαγωνισμό, που θα περιλαμβάνουν το ψευδώνυμο, το ονοματεπώνυμο, τη διεύθυνση και τηλέφωνό τους, καθώς και τον αριθμό στίχων για τα ποιήματα, και λέξεων για τα διηγήματα.

Η Κριτική Επιτροπή διατηρεί το δικαίωμα να απορρίψει έργα τα οποία είναι ανορθόγραφα η έχουν συντακτικά  λάθη.

Το Πρώτο Βραβείο σε κάθε κατηγορία και σε κάθε γλώσσα θα είναι ένα αναμνηστικό δίπλωμα και μια επιταγή χρηματικού ποσού. Στο Δεύτερο καιΤρίτο Βραβείο καθώς και στους Επαίνους (αν υπάρχουν) θα απονεμηθούν τιμητικά διπλώματα και βιβλία.

Τα έργα που θα πάρουν το Πρώτο Βραβείο σε κάθε κατηγορία και στην κάθε μια από τις δύο γλώσσες θα δημοσιευθούν στο περιοδικό Αντίποδες, τεύχος 68, 2022, που θα κυκλοφορήσει την ημέρα της απονομής των βραβείων, τον Οκτώβριο 2022.

ΑΙΤΗΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΣΤΟΝ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΕΑΠΣΜ 2022

Ονοματεπώνυμο: ………………………………………………………………………………………………………………

Διεύθυνση: …………………………………………………………………………………………………………………………

Τηλέφωνο: ……………………………………………E-mail: ……………………………………………………………

Τίτλος/τίτλοι έργου/έργων που υποβλήθηκε/υποβλήθηκαν:……………………………………………………………………………………

……………………………………………………………………………………………………………………………………………

Γλώσσα/ες έργων που υποβλήθηκαν:…………………………………………Ψευδώνυμο:…………………………………………………

Ο/H κάτωθι υπογράφων/υπογράφουσα δηλώνω ότι:

1. Είμαι ο/η συγγραφέας του/των ανωτέρου έργου/έργων.

2. Τα έργα είναι αυθεντικά και δεν έχουν δημοσιευτεί ή προωθηθεί σε άλλους φορείς.

3. Επιτρέπω στον Πολιτιστικό Σύνδεσμο να κάνει τις απαραίτητες συντακτικές ή και ορθογραφικές αλλαγές αν το έργο μου βραβευτεί και δημοσιευτεί στο τεύχος 68 του περιοδικού «Αντίποδες» 2022.

Υπογραφή:…………………………………………………………………………………………………………………

Παρακαλούμε συμπληρώστε και αποστείλετε την αίτηση αυτή ηλεκτρονικά μαζί με τα έργα σας στη διεύθυνση Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

 

Read 887 times

Latest from apostaktirio team