Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2024 07:18

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός»

Written by
261
ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ: «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός»

Η Εταιρεία για τον Ελληνισμό και Φιλελληνισμό (ΕΕΦ) και το Μουσείο Φιλελληνισμού, προκηρύσσουν στο πλαίσιο των εορτασμών της επετείου 200 ετών από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα, μαθητικό διαγωνισμό για το σχολικό έτος 2023-2024 με θέμα «2024: 200 χρόνια από το θάνατο του Λόρδου Βύρωνα – ο διαρκής φιλελληνισμός», και στόχο την ανάδειξη του ρόλου του φιλελληνικού κινήματος για την θετική έκβαση της Επανάστασης του 1821 και την προώθηση του διαρκούς φιλελληνισμού ως ακρογωνιαίου λίθου για την εξέλιξη της πολιτισμένης ανθρωπότητας.

Η ΕΕΦ και το Μουσείο Φιλελληνισμού είναι στη διάθεση των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, για την υποστήριξη των συμμετοχών τους στον διαγωνισμό.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν υλικό σχετικά με τον λόρδο Βύρωνα ΕΔΩ

Παράλληλα η ΕΕΦ προσφέρει την διενέργεια προβολών του δραματοποιημένου ντοκιμαντέρ «Οι Φιλέλληνες». Ακολουθεί το trailer της ταινίας.

Για πληροφορίες: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. και ΕΔΩ.

 

 

Read 261 times

Latest from apostaktirio team