Με την απονομή των βραβείων και των διακρίσεων στις καλύτερες συμμετοχές, πέφτει η αυλαία του 5ου Πανελλήνιου Διαγωνισμού Ποίησης και Φωτογραφίας με θέμα: «Όμορφη που 'ναι η ζωή» που διοργάνωσε ο Δήμος Κορδελιού Ευόσμου δια της Αντιδημαρχίας Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης, Νέας Γενιάς, Αθλητισμού & Πολιτισμού. Η τελετή απονομής του Διαγωνισμού θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο εκδήλωσης, το Σάββατο 7 Φεβρουαρίου και ώρα 7:30 μ.μ. στο Πολιτιστικό Κέντρο Ευόσμου (Μ. Αλεξάνδρου 57).


Εκατοντάδες δημιουργοί από όλη την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό κατέθεσαν την «ψυχή» τους, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις και την έμπνευσή τους στο χαρτί αλλά και στο φωτογραφικό φακό. Ο διαγωνισμός, ο οποίος έχει γίνει θεσμός πλέον στα πολιτιστικά δρώμενα του Δήμου, φιλοδοξεί να αναδείξει τη σύγχρονη καλλιτεχνική δημιουργία στην εποχή της οικονομικής και κοινωνικής κρίσης και να «φωτίσει» μέσα από την τέχνη την αισιόδοξη πλευρά της ζωής.

 


Της τελετής απονομής των βραβείων, επαίνων και διακρίσεων θα προηγηθεί μια παράσταση «γεμάτη» συναισθήματα και εικόνες, όπου οι τέχνες θα «δένουν» αρμονικά σε μία δημιουργική σύνθεση κινηματογραφικής εικόνας, κίνησης, χορού και μουσικής, ποίησης και φωτογραφίας. Παράλληλα στο Φουαγιέ του Πολιτιστικού Κέντρου θα λειτουργεί Έκθεση Φωτογραφίας των συμμετεχόντων του Διαγωνισμού, την οποία θα μπορεί να επισκεφτεί το κοινό έως την Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου.


Όλες οι συμμετοχές αξιολογήθηκαν από πενταμελή κριτική επιτροπή που συστάθηκε τόσο για το διαγωνισμό της Ποίησης όσο και της Φωτογραφίας. Συγκεκριμένα την κριτική επιτροπή για τον διαγωνισμό ποίησης αποτελούν οι: Αλέξανδρος Ακριτίδης, Θεοδοσία Κωνσταντινίδου, Χρήστος Μαρτίνης, Άρης Μπιτσώρης, Γιάννης Φραγκούλης ενώ οι συμμετοχές για τον διαγωνισμό φωτογραφίας αξιολογήθηκαν από τους: Ανέστη Μαστορίδη, Φώτη Παλαιολόγο, Άρη Ακριτίδη.