Παρασκευή, 05 Απριλίου 2024 07:20

Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (8 - 20 Απριλίου 2024)

Written by
361
Η ΤΕΧΝΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ - Ομαδική Εικαστική Έκθεση στον Ελληνογαλλικό Σύνδεσμο (8 - 20 Απριλίου 2024)

H TEXNH EINAI ΤΟ ΔΕΝΤΡΟ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ομαδική Εικαστική Έκθεση

Εγκαίνια: Δευτέρα, 8 Απριλίου και ώρα 5 – 9 μ.μ.

 στον ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟ ΣΥΝΔΕΣΜΟ

Πλατεία Κολωνακίου 2, 4ος όροφος, Κολωνάκι

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Η έκθεση διαρκεί από 8 έως 20 Απριλίου 2024

Το project #23 #24 ΑΠΟΦΘΕΓΜΑΤΑ συνεχίζεται με την έκτη ομαδική εικαστική έκθεση στην καρδιά της Αθήνας, στο Κολωνάκι, στον ιστορικό χώρο του Ελληνογαλλικού Συνδέσμου με θέμα τη φράση «Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής» που είπε ο Άγγλος ποιητής, ζωγράφος και μυστικιστής William Blake (Ουίλιαμ Μπλέηκ).

Τα εγκαίνια της έκθεσης πραγματοποιούνται τη Δευτέρα, 8 Απριλίου και ώρα 5-9μ.μ.

Το concept, η οργάνωση και η επικοινωνία της έκθεσης ανήκει στον εκπαιδευτικό και διοργανωτή εικαστικών εκθέσεων Δημήτρη Λαζάρου, ο οποίος σημειώνει σχετικά με την έκθεση: 

«Σε αυτό το δέντρο, στον κορμό του, τα φύλλα του και τις ρίζες του κρύβεται ίσως η ύπαρξή μας, ενώ τα κλαδιά του απλώνονται ώστε να μπορέσουμε να επικοινωνήσουμε και να κοινωνήσουμε ιδέες, έννοιες, εξελίσσοντας την προσωπική μας ιστορία και μοίρα που αφήνει πίσω της το μοναδικό μας αποτύπωμα. Η τέχνη εμπνέει και εμπνέεται, δημιουργεί και δημιουργείται, αναπτύσσει και αναπτύσσεται μέσα από τους δημιουργικούς διαλόγους που προϋποθέτουν ελευθερία. Αυτή η ελευθερία είναι το μοναδικό λίπασμα που της δίνει δικαίωμα λόγου, ύπαρξης και τη διορατικότητα, το ξεχωριστό χαρακτηριστικό της που της προσφέρει απλόχερα το επόμενο ιδιαίτερο χαρακτηριστικό της, αυτό της διαχρονικότητας. Γι’ αυτό η προστασία της ελευθερίας της είναι το αναφαίρετό της δικαίωμα που η Τέχνη το αναγνωρίζει σε αυτόν που την  δημιουργεί, τον Άνθρωπο που είναι ο φορέας της ζωής της. Το έχουμε καταλάβει ίσως καιρό, όμως τώρα είναι ο καιρός να προστατεύσουμε την Τέχνη ώστε να έχουμε Ζωή.»

Συμμετέχουν οι εικαστικοί:

Anna Bezborodova - Evelyne (Μαρία Εβελίνα Πεντακάλου) - Gregoire Philippatos (DIRECTING INTELLIGENCE) – Jocasta M. - Kostas G.  Schnippering – Maria Papa – Stella Papa - Styliani's handmade (Καβαδάτου Στέλλα) – Παναγιώτης Αγαλιώτης – Λένα Αναδιώτου – Αγγελική Αντωνοπούλου – Μαρία Δ. Γεώργα – Αικατερίνη Διαμαντοπούλου – Ευτέρπη (Έφη Πλωμαρίτου) – Ιωάννα Ιωαννίδη – Δημήτρης Κατσαβέλης – Μιράντα Κατσίφα – Φάνης Κοττάς – Γιώργος Λαμπράκος – Ευαγγελία Λιάσκου – Δήμητρα Λούκα – Ειρήνη Μπουρούτη – Αγγελική Παπακωνσταντίνου – Γιόλα Πήττα – Κατερίνα Σακελλαρίδη – Ελένη Σακούτη – Σελίνα Κρητικού – Πελαγία Στρατηδάκη – Μαργαρίτα Τελιανίδου – Σίσσυ Τζιρίτη – Κατερίνα Χατζηνικήτα

ΓΕΝΙΚΕΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ

Concept – Οργάνωση - Επικοινωνία: Δημήτρης Λαζάρου

email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. // Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Εγκαίνια: Δευτέρα, 8 Απριλίου | 5 – 9 μ.μ.

Διάρκεια έκθεσης: 8 έως 20 Απριλίου 2024

Η τέχνη είναι το δέντρο της ζωής

Εκδήλωση στο facebook στο παρακάτω link:

https://web.facebook.com/events/1134362834653857/1134362861320521/?active_tab=discussion

ΕΛΛΗΝΟ – ΓΑΛΛΙΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ

Πλ. Κολωνακίου 2,

4ος όροφος

Κολωνάκι, Αθήνα

(Είσοδος δίπλα στην τράπεζα Πειραιώς)

Ημέρες και Ώρες λειτουργίας

Δευτέρα έως Παρασκευή (εκτός Τετάρτης): 5 - 9 μ.μ.

Σάββατο: 12 - 4 μ.μ.

Τετάρτη, Κυριακή: ΚΛΕΙΣΤΑ

ΕΙΣΟΔΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΗ

 

Read 361 times

Latest from apostaktirio team