Πέμπτη, 02 Νοεμβρίου 2023 15:11

Από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Στεφανίας Σουλή

Written by
436
Από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Στεφανίας Σουλή

Από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο θα κυκλοφορήσει το νέο βιβλίο της Στεφανίας Σουλή

Τη δικηγόρο και συγγραφέα Στεφανία Σουλή γνωρίσαμε πριν από χρόνια, μέσα από τα εξαιρετικά της βιβλία, πολλά από τα οποία είχαμε την τιμή να σχολιάσουμε στο apostaktirio.gr. Και να που ήρθε το πλήρωμα του χρόνου να συνεργαστούμε, προκειμένου να φέρουμε στο φως ένα νέο της συγγραφικό έργο. Το νέο της βιβλίο, που θα κυκλοφορήσει από τις Εκδόσεις Αποστακτήριο, αναφέρεται στον “μικρόκοσμο” της Νομικής και στα όσα αντιμετωπίζουν τα νέα παιδιά βγαίνοντας στην άσκηση του επαγγέλματός τους. Εμπειρίες, βιώματα, περιστατικά, αγωνίες, συναισθήματα, ανησυχίες για ένα μέλλον που δείχνει αβέβαιο. Νέοι με όνειρα, που άλλοτε τα βλέπουν να γίνονται πραγματικότητα και άλλοτε να περιπλέκονται στα γρανάζια της δύσκολης ελληνικής πραγματικότητας. Με την πάντα ξεχωριστή της γραφή, πότε με χιούμορ και πότε με δόσεις σκληρού ρεαλισμού, η Στεφανία Σουλή δημιουργεί ένα έργο που κάλλιστα θα μπορούσε να θεωρηθεί “εγχειρίδιο” για κάθε νέο άνθρωπο που εισέρχεται στο “σύμπαν” της δικηγορίας αλλά και να θυμίσει στους παλαιότερους στιγμές από τη δική τους ανάβαση στα μονοπάτια τους επαγγέλματός τους. Θεωρούμε ωστόσο ότι ως βιβλίο έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για κάθε άνθρωπο, καθώς τονίζει πως, εάν κάποιος δεν έχει στις πλάτες του τις κατάλληλες “άκρες”, χρειάζεται μεγάλο αγώνα, υπομονή αλλά και επίπονες προσπάθειες προκειμένου να πετύχει τους στόχους του…

***

Η Στεφανία Ι. Σουλή, με πατρική καταγωγή από το Ραδοβίζι Ιωαννίνων και μητρική από τη Μάνη, γεννήθηκε στο Μόναχο. Είναι δικηγόρος παρ' Αρείω Πάγω (ΔΣΑ) και διαπιστευμένη διαμεσολαβήτρια (υπουργείο Δικαιοσύνης) στις αστικές και εμπορικές διαφορές (Κέντρο Διαμεσολάβησης Πειραιώς και Toolkit Company) και στην οικογενειακή διαμεσολάβηση (ΚΕΔΙΠ και MiKK e.V.). Εργάστηκε ως νομικός σύμβουλος στο Κέντρο Ερευνών για Θέματα Ισότητας (ΚΕΘΙ 2003-2004) και στο συμβουλευτικό κέντρο για θέματα βίας κατά των γυναικών στον Πειραιά (2005-2009) της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων.

Έργα της:

1. Αθέατη βία - Η αγάπη δεν πρέπει να πονάει, Οδηγός αυτοβοήθειας για κάθε γυναίκα, εκδόσεις Ψυχογιός (2010) και Άνεμος Εκδοτική (2019)

2. Οδηγός Νομικής Συμβουλευτικής με την Οπτική του Φύλου της Γενικής Γραμματείας Ισότητας των Φύλων - Υπουργείο Εσωτερικών (2011)

3. Λιβιάχοβο λένε το μοιρολόγι (μαρτυρία για τον Εμφύλιο), εκδόσεις Πελασγός (2016) και Άνεμος Εκδοτική (2018)

4. Ιτς, Από το Λιβιάχοβο στην Ντουσκάρα (μαρτυρία για τον Εμφύλιο), Άνεμος Εκδοτική (2018)

5. Ζηρό, Μαρτυρία για τις Παιδοπόλεις 1955-1963, Άνεμος Εκδοτική (2020)

Read 436 times

Latest from apostaktirio team