Παρασκευή, 01 Δεκεμβρίου 2023 09:55

6ο Πολιτιστικό Πανόραμα" του ΣΠΕΚ στη Θεσσαλονίκη | 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023

Written by
268
6ο Πολιτιστικό Πανόραμα" του ΣΠΕΚ στη Θεσσαλονίκη | 15 και 16 Δεκεμβρίου 2023

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου σας προσκαλεί στο "6ο Πολιτιστικό Πανόραμα" του ΣΠΕΚ στη Θεσσαλονίκη με διεθνείς συμμετοχές, την Παρασκευή 15 και το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου 2023, στην αίθουσα τέχνης της Φ.Α.Α.Θ. Αγίας Σοφίας 38, κέντρο πόλης. Φέτος, ο ετήσιος θεσμός πολιτισμού του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Επίτροπου Προεδρίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, του Υπουργείου Εσωτερικών της Ελλάδος – Τομέας Μακεδονίας Θράκης, του Γενικού Προξενείου της Κύπρου στη Θεσσαλονίκη, της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, του Δήμου Θεσσαλονίκης , του Οργανισμού Τουρισμού Θεσσαλονίκης και της Φιλοπτώχου Αδελφότητος Ανδρών Θεσσαλονίκης. Πρόκειται για μια ισχυρή γιορτή των γραμμάτων, των τεχνών, του πολιτισμού και των συναφών επιστημών, που ενώνει Ελλαδίτες, Κύπριους, Απόδημους και Φιλέλληνες του εξωτερικού, οι οποίοι με τη ζωή και τη δράση τους παράγουν εκλεκτά έργα πολιτισμού, παιδείας, αισθητικής, με σεβασμό στον άνθρωπο, στη φύση, στο περιβάλλον, στον πλανήτη μας και ωφελούν το κοινωνικό σύνολο με διάρκεια. Διάβασε το πλήρες δελτίο τύπου ΕΔΩ

Το πρόγραμμα των ημερών συνοπτικά έχει ως εξής:

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 15 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | 18:00-21:00

Τελετή Έναρξης

Αναγόρευση Επίτιμων Μελών ΣΠΕΚ

Απονομή Βραβείων, Αριστείων

Μουσικό αφιέρωμα "Η Ελλάδα του Μεσοπολέμου"

"Express & Impress" books & art works presentation contest

Μουσικό αφιέρωμα "Νυχτερινές Διαδρομές"

Οίνος και εδέσματα

***

ΣΑΒΒΑΤΟ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2023 | 13:00-21:00

Συνοπτικές παρουσιάσεις έντυπων και ηλεκτρονικών εκδόσεων

Παρουσιάσεις έργων τέχνης και χειροτεχνιών

Βράβευση διακριθέντων λογοτεχνικών διαγωνισμών ΣΠΕΚ

Απαγγελίες, αναγνώσεις έργων

Συναυλία "Έντεχνα Ελληνικά και Ποίηση"

Οίνος και εδέσματα

***

Στο χώρο της εκδήλωσης λειτουργεί έκθεση βιβλίων, έργων τέχνης και έργων χειροτεχνίας. Η είσοδος είναι ελεύθερη στο κοινό.

***

Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στηρίζει με το έργο του την άυλη πολιτιστική κληρονομιά και την πολιτιστική διπλωματία. Τα προγράμματά του χαρακτηρίζονται ως δράσεις για καλό σκοπό, που στηρίζουν την αγαθοεργία και ευεργετούν, όπως π.χ. η στήριξη – ενίσχυση των ηλεκτρονικών εκδόσεων, ebooks, audiobooks, video books, που προσφέρονται ελεύθερα και δωρεάν μέσα από τον διαδικτυακό κόμβο www.cultural-association.org, για μελέτη, έρευνα, ανάγνωση, ακρόαση και θέαση προς όλους, αλλά κυρίως σε συνανθρώπους μας με ειδικές δεξιότητες, σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στις ακριτικές περιοχές, αλλά και στους Έλληνες του εξωτερικού που διψούν για τη γλώσσα, τα ήθη, τα έθιμα, την ιστορία και τον πολιτισμό μας.

Το "6ο Πολιτιστικό Πανόραμα" του Συνδέσμου Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου στηρίζουν οι φορείς – εταιρίες : Πανεπιστήμιο Λευκωσίας, Ιερά Μητρόπολις Ταμασού και Ορεινής, NETInfo, λεμονής Modern Bakery, Hellas Sat, Μασούτης, ZoomSerie Confectionery – Ντασιός Α.Ε., Οινοποιείο ΚΕΧΡΗΣ, LiDL, LOGICOM, ΧΕΙΡΟΠΛΑΘΙ, εκδόσεις ΑΡΧΥΤΑΣ. Ο Σύνδεσμος Πολιτισμού Ελλάδας Κύπρου απευθύνει εγκάρδιες ευχαριστίες και ευγνωμοσύνη στους δωρητές, χορηγούς, αρωγούς, υποστηρικτές, συνεργάτες, συμβούλους και εθελοντές αυτής της ένθερμης και σημαντικής συνδημιουργίας, καθώς χάρει στη συνέργεια όλων γίνεται το όνειρο πράξη και ωφελεί!

Σας περιμένουμε! Για ειδικές πληροφορίες και λεπτομέρειες μπορείτε να επικοινωνείτε μαζί μας καθημερινά με email στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε. ή τηλεφωνικώς καλώντας στο (0030) 2310313143.

 

 

Read 268 times

Latest from apostaktirio team