Τετάρτη, 28 Ιουλίου 2021 08:20

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ το νέο βιβλίο του Ντίνου Αυγουστή με τίτλο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ».

Written by
359
Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ το νέο βιβλίο του Ντίνου Αυγουστή με τίτλο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ».

Κυκλοφόρησε από τις Εκδόσεις ΓΕΡΜΑΝΟΣ το νέο βιβλίο του Ντίνου Αυγουστή με τίτλο «ΕΛΛΗΝΕΣ ΚΥΠΡΙΟΙ ΑΘΕΡΑΠΕΥΤΟΙ».

Μέσα από τις σελίδες αυτής της έκδοσης, ο αναγνώστης θα έχει την ευκαιρία, να γνωρίσει ένα μεγάλο και ξεχωριστό κομμάτι της Ιστορίας μας, που η ελληνική πολιτεία (το κράτος των Αθηνών για την ακρίβεια) φρόντισε έντεχνα και φροντίζει ακόμη και σήμερα να κρατά στο σκοτάδι.

Τα γεγονότα που περιγράφονται είναι όλα αληθινά. Ιστορίες παραμυθένιες, που δεν είναι παραμύθια, ιστορίες για γενναίους, που χρόνια τώρα χόλιαζαν στα «αποκαΐδια της λήθης» και της ασθενούς εθνικής μνήμης μας. Ανεπανάληπτες ιστορίες δόξας αυτών που ψάχνοντας για τη λευτεριά είχαν παρέα μόνη, βουνά και ρεματιές. Ιστορίες σαν σκιές, κραυγές άναρθρες, ένα διαρκές σφυροκόπημα των ανδρειωμένων που οριοθετούν την πορεία μας. Ιστορίες άγνωστες στους πολλούς, που απαραίτητα πρέπει να μελετήσουμε και να προβάλουμε, για να διδαχθούμε από αυτές, κι όχι να αιθεροβατούμε, αφού οι καιροί «ου μενετοί».

Ιστορικές στιγμές, που άρχισαν να γράφονται από τότε που η Κύπρος αποπνέει ελληνικότητα, καθώς οι Δωριείς, οι Μηκυναίοι, οι Αχαιοί και άλλοι Έλληνες εξελλήνιζαν το νησί, έως και τις μέρες μας, σε έναν αέναο αγώνα λευτεριάς. Ιστορίες που γράφτηκαν από εκείνους, «όπου στη ζωή των όρισαν και φυλάγουν Θερμοπύλες. Ποτέ από το χρέος μη κινούντες». Ιστορίες άγνωστες, δυστυχώς, στο ευρύ κοινό.

Βιογραφικό Σημείωμα:

Ο Αυγουστίνος (Ντίνος) Χαραλάμπους Αυγουστή γεννήθηκε στο Μονάγρι Λεμεσού της Κύπρου. Φοίτησε στο Λανίτειο Γυμνάσιο Λεμεσού (1966-1969) και στο Β’ Γυμνάσιο Λεμεσού από το 1969 έως το 1972, οπότε και αποφοίτησε. Αμέσως μετά την αποφοίτησή του κατατάχτηκε στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου. Υπηρέτησε τη στρατιωτική θητεία τριάντα οκτώ μηνών στην 33η Μοίρα Καταδρομών (λοχίας) με έδρα το Μπέλλα Πάις της Επαρχίας Κερύνειας. Έλαβε μέρος στις στρατιωτικές επιχειρήσεις απόκρουσης της τουρκικής εισβολής το μαύρο καλοκαίρι του 1974.

Είναι Αν. Καθηγητής στη Σχολή Γεωπονικών Επιστημών, στο Τμήμα Γεωπονίας Αγροτεχνολογίας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας. Έχει εκδόσει τέσσερα διδακτικά συγγράμματα για τις ανάγκες των μαθημάτων που διδάσκει.

Έχει επιμεληθεί δύο σημαντικές εκδόσεις του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας. Η πρώτη αφορά τα δέκα πρώτα χρόνια λειτουργίας του Συλλόγου και η δεύτερη τις σχέσεις Θεσσαλίας-Κύπρου.

Ο συγγραφέας έχει αναπτύξει έντονη εθνική και κοινωνική δράση. Έχει δημοσιεύσει εκατοντάδες άρθρα και δοκίμια περί εθνικών, πολιτικών, εκπαιδευτικών, κοινωνικών και πνευματικών θεμάτων  σε ιστοσελίδες, τετράδια λογοτεχνίας και μεγάλης κυκλοφορίας εφημερίδες και περιοδικά.

Είναι πρόεδρος του Συλλόγου Κυπρίων Νομού Λάρισας από το 1992 έως και σήμερα. Έχει διατελέσει ακόμα πρόεδρος και μέλος των Διοικητικών Συμβουλίων αρκετών Συλλόγων και Οργανώσεων.

Από το 1995 έως και σήμερα επιμελείται και παρουσιάζει από τον ραδιόφωνο της Ιεράς Μονής Μητροπόλεως Λαρίσης και Τυρνάβου την εκπομπή «Κύπρος, γη των Ηρώων και των Αγίων». Έχει προσκληθεί και συμμετάσχει σε εκατοντάδες εκπομπές σε τηλεοπτικούς και ραδιοφωνικούς διαύλους τοπικής, εθνικής και παγκόσμιας εμβέλειας.

Είναι νυμφευμένος με την Μαρούλλα Παναγή, με την οποία έχουν αποκτήσει τρία παιδιά, τον Χαράλαμπο, τον Ιωάννη και την Καλλισθένη. Έχει τρία εγγόνια, τον Αυγουστίνο, τον Αλέξανδρο, και τον Κυριάκο.

 

Read 359 times

Latest from apostaktirio team