Τρίτη, 01 Φεβρουαρίου 2022 10:13

Μαρία Βοναπάρτη: ένας κινηματογραφικός έρωτας

Written by
347
Μαρία Βοναπάρτη: ένας κινηματογραφικός έρωτας

Κονσέρτο για μια Πριγκίπισσα - Ένα ιστορικό μυθιστόρημα για τη μουσική, τον έρωτα και την Τέχνη

Η Μαρία Βοναπάρτη, απόγονος του Ναπολέοντα Βοναπάρτη, επισκέπτεται τα Ανάκτορα µε τον σύζυγό της, Πρίγκιπα Γεώργιο, δευτερότοκο γιο του βασιλιά Γεωργίου του Α΄. Εκεί γνωρίζεται µε τον σταβλίτη Μάρκο Αυγερινό, δεξιοτέχνη του βιολιού, γοητεύεται από το παίξιµό του και αναλαµβάνει να χρηµατοδοτήσει τις σπουδές του στο Ωδείο των Παρισίων. Μέσα από τις συναντήσεις τους θα γεννηθεί ένας σφοδρός έρωτας, ο οποίος  καλείται να αντιμετωπίσει τεράστια εμπόδια.

Με φόντο την Ελλάδα και την Ευρώπη του εικοστού αιώνα, δύο ξεχωριστές προσωπικότητες ζουν µε τον δικό τους µοναδικό τρόπο τις ιστορικές εξελίξεις και τις πολιτικές συγκρούσεις, τα καινούργια ρεύµατα στην Τέχνη, καθώς διχάζονται ανάµεσα στο πάθος και τη λογική, στις ανάγκες του ψυχισµού τους και τα κοινωνικά πρέπει.

Ένα μυθιστόρημα για έναν έρωτα που θα μπορούσε να είναι κινηματογραφική υπόθεση. Ένα συγκλονιστικό µυθιστόρηµα, βασισμένο σε αληθινή ιστορία, για τον έρωτα και τη µουσική, τα ψυχικά τραύµατα και την ψυχανάλυση, το τυχαίο και απρόσµενο που έρχεται να αλλάξει τις ζωές  των ανθρώπων, οδηγώντας τους σε αποφάσεις καθοριστικές.

Η συγγραφέας

Η Όλγα Λιάρατζη γεννήθηκε στην Αλεξανδρούπολη, αλλά ζει στη Θεσσαλονίκη τα τελευταία σαράντα χρόνια. Τελείωσε τη Φιλοσοφική σχολή του ΑΠΘ και συγκεκριµένα το τµήµα Αρχαιολογίας και Τέχνης. Εργάστηκε ως φιλόλογος σε δηµόσια Λύκεια της περιοχής. Τα έτη 1984-1988 παρακολούθησε µαθήµατα Ιστορίας και Κοινωνιολογίας της Εκπαίδευσης στο ULB στις Βρυξέλλες, καθώς και Σχολικού Επαγγελµατικού Προσανατολισµού. Όταν γύρισε στην Ελλάδα, ασχολήθηκε µε τα προγράµµατα Κοµένιους (ανταλλαγής µαθητών µεταξύ των χωρών της Ε.Ε.). Έγραψε διηγήµατα, καθώς και ποιήµατα, που δηµοσιεύτηκαν σε συλλογικούς τόµους και σε τεύχη των περιοδικών της Ένωσης Λογοτεχνών Βορείου Ελλάδος, στην οποία είναι µέλος.

 

 

 

Read 347 times

Latest from apostaktirio team