Πέμπτη, 31 Αυγούστου 2023 06:53

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Δέσποινας Αναστασιάδου Marquardt «Ενδόμυχοι ψίθυροι» (Θεσσαλονίκη 6/9/2023)

Written by
380
Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Δέσποινας Αναστασιάδου Marquardt «Ενδόμυχοι ψίθυροι» (Θεσσαλονίκη 6/9/2023)

Παρουσίαση του πρώτου βιβλίου της Δέσποινας Αναστασιάδου Marquardt «Ενδόμυχοι ψίθυροι» (Θεσσαλονίκη 6/9/2023)

Οι Εκδόσεις Αποστακτήριο και η Δέσποινα Αναστασιάδου Marquardt σάς προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου της βιβλίου με τίτλο

«Ενδόμυχοι ψίθυροι»

την Τετάρτη 6 Σεπτεμβρίου 2023, στις 7 μ.μ. στον χώρο των εκδόσεων

(Νικολάου Πλαστήρα 17, Αμπελόκηποι Θεσσαλονίκης).

Για το βιβλίο, εκτός από τη συγγραφέα, θα μιλήσουν:

Ελισάβετ Σατσόγλου, εκπαιδευτικός-συγγραφέας

Αλέξανδρος Ακριτίδης, συγγραφέας

Μουσική-τραγούδι: Κώστας Σαμαρτζίδης

Η παρουσία σας θα μας τιμούσε ιδιαίτερα!

Λίγα λόγια για το βιβλίο:

Υπάρχουν σκέψεις που φωλιάζουν στην άβυσσο της ψυχής μας και συχνά αρνούνται να ταξιδέψουν προς το φως για να βγουν στην επιφάνεια. Χρειάζεται δύναμη εσωτερική κι ένα χέρι που να μπορείς να βασιστείς πάνω του, χωρίς ανταλλάγματα, χωρίς κίβδηλες υποσχέσεις, χωρίς προσποιητά χαμόγελα.

Οι «Ενδόμυχοι ψίθυροι» είναι αυτό ακριβώς που δηλώνουν. Λόγια καρδιάς, ώριμα, κατασταλαγμένα, αληθινά, γεμάτα πόνο πολλές φορές ή δαρμένα από ανέμους. Μα είναι λόγια που επιτέλους θα ακουστούν έστω και χαμηλόφωνα. Χωρίς εξάρσεις και τυμπανοκρουσίες. Χωρίς να πρωταγωνιστεί ένα απατηλό και φιλάρεσκο εγώ. Αυτή η συλλογή είναι απλά μια προσωπική κατάθεση της ποιήτριας που επιζητεί λίγη από την προσοχή μας. Ένα κάλεσμα να την αφουγκραστούμε και να την κατανοήσουμε.

Η ποίηση της Δέσποινας Marquardt Αναστασιάδου είναι βαθιά υπαρξιακή. Εξυμνεί τον έρωτα ή τον αποκαθηλώνει. Αναφέρεται στις δεύτερες ευκαιρίες που αξίζουμε στη ζωή, στέκεται στην αποφασιστικότητα του ατόμου να αλλάξει τα κακώς κείμενα, ενώ συχνά περιπλανιέται σε ένα σαθρό παρελθόν, βαμμένο με μελανά χρώματα. Όμως το μέλλον ξανοίγεται μπροστά φωτεινό και ο άνθρωπος, μέσα από τις δυσκολίες, αποκτά δυνάμεις που ούτε φανταζόταν. Ακολουθήστε την ποιήτρια σε αυτό το ταξίδι και ποιος ξέρει; Ίσως μια μέρα οι ψίθυροι να γίνουν φωνές που θα εξαϋλώσουν για πάντα τα ένοχα σκοτάδια…

Γνωρίστε τη συγγραφέα:

Η Δέσποινα Αναστασιάδου Marquardt γεννήθηκε στη Γερμανία αλλά πέρασε τα μαθητικά της χρόνια στην Ελλάδα, κάνοντας ένα πέρασμα και από τη Νοσηλευτική. Πλέον ζει μόνιμα στη Γερμανία με τον σύζυγό της, ενώ έχει και δυο παιδιά. Εργάζεται σε κέντρο εκπαίδευσης ενηλίκων, κάνοντας μαθήματα ελληνικής γλώσσας, ζωγραφικής και μαγειρικής.

Από μικρή περιπλανιέται στα μονοπάτια της συγγραφής, την οποία λατρεύει, ωστόσο η καλλιτεχνική της φύση την ώθησε να ασχοληθεί παράλληλα και με τη ζωγραφική. Τα έργα της έχουν επίκεντρο τον άνθρωπο αλλά και τη ζωή σε όλες της τις εκφάνσεις.

Ζητήστε το στα βιβλιοπωλεία!

Σελίδα του βιβλίου: https://www.apostaktirio-books.gr/product/ενδόμυχοι-ψίθυροι/

 

Read 380 times

Latest from apostaktirio team