Τρίτη, 06 Φεβρουαρίου 2024 07:43

Έκθεση Φωτογραφίας “Αποκαλύψεις και Ανασυνθέσεις” του Δημήτρη Κουτσαβλή στη Blank Wall Gallery

Written by
150
Έκθεση Φωτογραφίας “Αποκαλύψεις και Ανασυνθέσεις” του Δημήτρη Κουτσαβλή στη Blank Wall Gallery

Η Blank Wall Gallery παρουσιάζει έργα του Δημήτρη Κουτσαβλή, στη δεύτερη αυτή ατομική του έκθεση φωτογραφίας, από τις 9 έως και τις 14 Φεβρουαρίου 2024.

Ο Δημήτρης Κουτσαβλής έχει σπουδάσει νομικά αλλά από πολύ νωρίς ασχολήθηκε με τα εικαστικά και ειδικότερα με τη ζωγραφική. Σχεδίαζε, μπογιάτιζε κι έφτιαχνε ζωγραφιές με νερομπογιές, κάρβουνο, παστέλ  και μελάνι, που έμοιαζαν όμως με ζωντανές λήψεις: με φωτογραφίες. Κι έπειτα ήρθαν οι πραγματικές του φωτογραφίες. Με τις αναλογικές τότε Θεές:  Zenith, Canon, Nikon, με τους κανόνες τους, τα πλαίσιά τους, τα κροπαρίσματα, τις φόρμες αλλά και τη γεωμέτρηση του πλάνου μέσα από τις χρυσές τομές κληρονομιάς από τη ζωγραφική του. Φωτογραφίες, που έχουν βραβευθεί σε Φεστιβάλ της Ελλάδας, μεταξύ των οποίων στο Διεθνές Φεστιβάλ Φωτογραφίας Κορινθίας το 2021 υπό τον τίτλο  «Rebirh / Αναγέννηση», στο Φεστιβάλ της Ελληνικής Φωτογραφικής Εταιρείας τον Μάρτιο του 2022, με διάκριση για το έργο του «Les Amants», στο drama_photo_fest με την εικαστική του σύνθεση «Red Balloon» και έχουν αναρτηθεί στον εξωτερικό σύνδεσμο της διεύθυνσης URL του ιστότοπου Atrapos Communications Services στο Instagram. Η πρώτη του ατομική έκθεση φωτογραφίας πραγματοποιήθηκε τον Δεκέμβριο του 2019 και υπό την αιγίδα του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής. Η αποδοχή του κοινού τον ώθησε για συνέχιση και περαιτέρω έμπνευση για δημιουργία. Δημιουργία εστιασμένη αδόκητα εκείνη την περίοδο και τεκμηριωμένη ολότελα στην φωτογραφική της αποτύπωση. Το χρέος προς τη ζωγραφική φαινόταν ότι ήδη είχε αρχίσει να υποχωρεί, δίχως όμως να χαθεί...

Για την πρόσφατη  δουλειά του,  με τον τίτλο «Αποκαλύψεις και Ανασυνθέσεις» ο ίδιος λέει: «Ο φωτογραφικός φακός, μου για την προσωπική λύτρωση από αυτά επιτρέπει πλέον να φέρω, δίχως την οφειλή στις  ζωγραφικές τεχνικές και χωρίς επιπλέον  εικαστικές ακροβασίες, τις μικροστιγμές αυτού του κόσμου. στο ορατό μας σύμπαν. Όλες αυτές οι ορατές ενίοτε αριστουργηματικές αποτυπώσεις της δικής μας δηλαδή του βλέμματός μας, μακροπραγματικότητας υπάρχουν τριγύρω μας και μας περιμένουν να τις αποκαλύψουμε, να τις αποτυπώσουμε και να τις λυτρώσουμε από τα πλαίσια της τέταρτης διάστασης. Έτσι, για τον καθένα μας χρονικές στιγμές, ονειρικές προβολές, βλέμματα με κρυμμένες ίσως ροές εικόνων, καταιονισμοί συναισθημάτων, απωθημένες τέρψεις κι ευλογημένες αμαρτίες, μπορούν να συνθέτουν μέσα από την φωτογραφική/εικαστική εκφορά, απειράριθμες προκλήσεις μα και ατομικές για τον καθένα μας,  προσκλήσεις για τη δική μας λύτρωση από αυτά» 

O Δημήτρης Κουτσαβλής, εδώ ως Φωτογράφος, φέροντας όμως τις καταβολές της προπαιδείας του στην ζωγραφική, αξιοποιεί και σε αυτήν -τη δεύτερη ατομική του- έκθεση φωτογραφίας, µε ένα δικό του, ιδιαίτερο, τρόπο την ιδιότητα αυτήν του μέσου. Περιπλανάται σε μέρη, τα οποία απάντεχαν τον "προσκάλεσαν". Συνάντησε, άγγιξε, εξοικειώθηκε, αισθάνθηκε, ταυτίστηκε και “Αποκαλύπτει” φωτογραφικά, με μια απρόσμενη, παράδοξη  και κυρίως λυτρωτική για το βάρος της δικής του ανάγκης  για έκφραση, το ένα μέσα στο όλο και το όλο μέσα στο ένα. Εδώ  «Αποκαλύπτει ανακαλύπτοντας τις Αποκαλύψεις». Παράλληλα όμως, δεν παραιτείται από τον μακρόχρονο διάλογό του με τη ζωγραφική κι έτσι δεν διστάζει να βρει και γιατί όχι, να  “Ανασυνθέτει”  καθημερινά  πλάνα, άλλοτε με πικτοριαλιστική  κι άλλοτε  με σουρρεαλιστική διάθεση, γεννώντας μέσα από την ματιά του συνθέσεις αλλά και δίπτυχα με το  αποτόλμημα της ζεύξης τους.

Θα είναι χαρά μας να σας δούμε στην έκθεση  Φωτογραφίας του Δημήτρη Κουτσαβλή τόσο  την ημέρα των εγκαινίων αλλά και κατά τη διάρκεια της έκθεσης (9/2/2024 έως 13/2/24,  Παρασκευή 9/2, από ώρα 7.30μμ έως 10.30μμ, Σάββατο 10/2, από ώρα 12.30μμ, έως και 2.30μμ, Δευτέρα  και έως και Τετάρτη 14/2, ώρες 5.30 μμ. έως και 9.30 μμ.)

Είσοδος Ελεύθερη

ΩΡΑΡΙΟ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Από 9 Φεβρουαρίου έως 14 Φεβρουαρίου 2024

Παρασκευή: 19:30

Δευτέρα – Τρίτη

Τετάρτη: 17:30 - 21:30

Σάββατο: 12:30 - 14:30

Εγκαίνια έκθεσης: Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 20:00

Blank Wall Gallery, Φωκίωνος Νέγρη 55, Κυψέλη

[p]+30.211.4052.138 [m]+30.694.3868.124

www.blankwallgallery.com

Επιμέλεια έκθεσης: Βαγγέλης Βασαλάκης

 

 

Read 150 times

Latest from apostaktirio team