Δευτέρα, 20 Νοεμβρίου 2023 14:24

Προκήρυξη Διαγωνισμών ΚΣΠΝΒ 2023-2024 - Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού/εφηβικού μυθιστορήματος

Written by
586
Προκήρυξη Διαγωνισμών ΚΣΠΝΒ 2023-2024 - Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού/εφηβικού μυθιστορήματος

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) προκηρύσσει τον καθιερωμένο ετήσιο διαγωνισμό του για ανέκδοτο παιδικό ή εφηβικό μυθιστόρημα, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. Θα δοθεί  το ποσό των 600 ΕΥΡΩ για τo πρώτο βραβείο  ή/και το ποσό των 250 ΕΥΡΩ για το δεύτερο.  Απονέμονται επίσης τιμητικά διπλώματα τόσο για τα βραβεία όσο και για τους επαίνους. Ο/η συγγραφέας του έργου που βραβεύεται με το πρώτο βραβείο μπορεί, εάν επιθυμεί, να παραδώσει το έργο στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου, το οποίο αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου την έκδοση και διάθεσή του.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο.

2. Το περιεχόμενο των έργων θα πρέπει να απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας από 9-15 ετών, να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα και να συμβάλλει στην αγωγή της αντίστοιχης ηλικίας.

3. Η έκταση των έργων δεν πρέπει να είναι μικρότερη από 80 δακτυλογραφημένες σελίδες (Α4, με διάστημα 1,5 εκ.). Η γραμματοσειρά θα πρέπει να έχει μέγεθος 12 και να είναι Times New Roman.

4. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι ενδιαφερόμενοι Κύπριοι και Ελλαδίτες συγγραφείς, ανεξάρτητα από τον τόπο διαμονής τους. Συγγραφείς που βραβεύτηκαν από τον ΚΣΠΝΒ σε προηγούμενους διαγωνισμούς έχουν δικαίωμα συμμετοχής, εφόσον έχει παρέλθει τριετία από την προηγούμενη βράβευσή τους.

5. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο έργο, το οποίο να μην έχει βραβευθεί προηγουμένως σε άλλο διαγωνισμό.

6. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό, που αναγράφονται στο εξώφυλλο του έργου, όπου επίσης σημειώνονται το είδος (μυθιστόρημα για παιδιά/έφηβους). Το ονοματεπώνυμο, η πλήρης διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη/κοινότητα), το τηλέφωνο  και η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα, ο τίτλος του έργου και ο διαγωνισμός για τον οποίο αποστέλλεται,  δίνονται επίσης δακτυλογραφημένα, ξεχωριστά σε κλειστό (μικρό) φάκελο. Πάνω στον μικρό φάκελο (εξωτερικά) είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το ψευδώνυμο του συγγραφέα, ο διακριτικός αριθμός  και ο διαγωνισμός για τον οποίο προορίζεται. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου να αναγράφεται : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΜΥΘΙΣΤΟΡΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ/ΕΦΗΒΟΥΣ. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

7. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς (με συνηθισμένο ταχυδρομείο, όχι συστημένα), σε κλειστό  φάκελο, στον οποίο θα πρέπει, απαραίτητα, να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού: Διαγωνισμός ανέκδοτου παιδικού/εφηβικού μυθιστορήματος,  στη διεύθυνση : ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Τ.Θ. 28242, 2092 Στρόβολος-Λευκωσία.

8. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ, σε συνεννόηση με το ΠΙΤΚ.

9. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται : α) Να απονείμει βραβείο σε ένα ή δύο έργα, όχι όμως και σε περισσότερα, β) να απονείμει επαίνους, γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.

10. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου

11. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

12. Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τον ΚΣΠΝΒ όπως επίσης στην «Εκπαίδευση/Όροι Διαγωνισμών» από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου http://www.boccf.org/el-GR/education/-1/ και στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org.

Διαγωνισμός ανέκδοτου έργου παιδικής λογοτεχνίας για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα.

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου (ΚΣΠΝΒ) προκηρύσσει διαγωνισμό για ανέκδοτο λογοτεχνικό έργο παιδικής/νεανικής λογοτεχνίας, για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα, με αθλοθέτη το Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο, όπως και το λογοτεχνικό είδος (ποιητική συλλογή, μυθιστόρημα, μικρές ιστορίες, διηγήματα, παραμύθι ή  συλλογή παραμυθιών). Θα δοθεί τιμητικό δίπλωμα καθώς και το ποσό των 400 ΕΥΡΩ για το βραβείο.  Θα δοθούν επίσης τιμητικά διπλώματα για τους επαίνους.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Στον διαγωνισμό μπορούν να συμμετάσχουν πρωτοεμφανιζόμενοι Κύπριοι συγγραφείς, οι οποίοι διαμένουν στην Κύπρο ή στο εξωτερικό και δεν έχουν οποιοδήποτε άλλο λογοτεχνικό εκδομένο έργο.

2. Το περιεχόμενο των έργων μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά σχολικής ηλικίας (παιδικής ή εφηβικής), να διακρίνεται για τη λογοτεχνική του ποιότητα και να συμβάλλει στην αγωγή της αντίστοιχης ηλικίας.

3. Η έκταση των πεζών έργων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον από 30-50 δακτυλογραφημένες σελίδες Α4 (με διάστημα 1,5 εκ.).  Η έκταση των ποιητικών έργων θα πρέπει να είναι τουλάχιστον 200 στίχοι.  Η γραμματοσειρά  θα πρέπει να έχει μέγεθος 12 και να είναι κατά προτίμηση Times New Roman.

4. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό ένα μόνο έργο, το οποίο να μην έχει βραβευθεί προηγουμένως σε άλλο διαγωνισμό. .

5. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, σελιδωμένα και δεμένα, με ψευδώνυμο και διακριτικό πολυψήφιο αριθμό, που αναγράφονται στο εξώφυλλο του έργου, όπου επίσης σημειώνεται και το λογοτεχνικό είδος του έργου. Το ονοματεπώνυμο, η ταχυδρομική διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, πόλη/κοινότητα), το τηλέφωνο  και η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα, ο τίτλος του έργου και ο διαγωνισμός για τον οποίο αποστέλλεται,  δίνονται επίσης δακτυλογραφημένα, ξεχωριστά σε κλειστό (μικρό) φάκελο. Πάνω στον μικρό φάκελο (εξωτερικά) είναι απαραίτητο να αναγράφονται ο τίτλος του έργου, το ψευδώνυμο του συγγραφέα, ο διακριτικός αριθμός  και ο διαγωνισμός για τον οποίο προορίζεται το έργο. Στο εξώφυλλο του μεγάλου φακέλου να αναγράφεται : ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΑΝΕΚΔΟΤΟΥ ΕΡΓΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΟΕΜΦΑΝΙΖΟΜΕΝΟ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του συγγραφέα (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.) συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

6. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς (με συνηθισμένο ταχυδρομείο, όχι συστημένα), σε κλειστό  φάκελο, στον οποίο θα πρέπει, απαραίτητα, να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού: Διαγωνισμός ανέκδοτου έργου παιδικής λογοτεχνίας για πρωτοεμφανιζόμενο συγγραφέα,  στη διεύθυνση : ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Τ.Θ. 28242, 2092 Στρόβολος-Λευκωσία.

7. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, που ορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ, σε συνεννόηση με το ΠΙΤΚ.

8. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται : α) να απονείμει βραβείο β) να απονείμει επαίνους, γ) να μην απονείμει βραβείο ή έπαινο.

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων ορίζεται η 31η Ιανουαρίου

10. Έργα τα οποία δεν πληρούν τους πιο πάνω όρους απορρίπτονται.

11. Αντίτυπα της προκήρυξης του διαγωνισμού με όλες τις σχετικές λεπτομέρειες διατίθενται για κάθε ενδιαφερόμενο από τον ΚΣΠΝΒ ή το ΠΙΤΚ (Φανερωμένης 86-90,τηλ. 22-128157), όπως επίσης και στην «Εκπαίδευση/ Όροι Διαγωνισμών», από την ιστοσελίδα του Πολιτιστικού Ιδρύματος Τραπέζης Κύπρου http://www.boccf.org/el-GR/education/-1/ και στην ιστοσελίδα του ΚΣΠΝΒ www.cybby.org.

ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΕΣ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ: Η κρίση της Επιτροπής, με το σχετικό σκεπτικό για τα αποτελέσματα του κάθε διαγωνισμού, γνωστοποιείται στο Πολιτιστικό Ίδρυμα Τραπέζης Κύπρου τουλάχιστον μια εβδομάδα πριν από την τελετή της απονομής των βραβείων. Στη συνάντηση αυτή, στην οποία παρευρίσκονται τρία τουλάχιστον από τα μέλη της Κριτικής Επιτροπής, γίνεται η αποκάλυψη των ονομάτων των συγγραφέων στα έργα των οποίων δίνονται τα βραβεία. Τα έργα που υποβάλλονται στον διαγωνισμό  δεν επιστρέφονται (ανακυκλώνονται).

Διαγωνισμός Ποίησης στη μνήμη  Ευγενίας  Παλαιολόγου Πετρώνδα

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού - Νεανικού Βιβλίου  προκηρύσσει και φέτος  λογοτεχνικό διαγωνισμό για ανέκδοτο έργο ποίησης  για παιδιά ή έφηβους,  στη μνήμη της  λογοτέχνιδας Ευγενίας Παλαιολόγου-Πετρώνδα, με έπαθλο-βραβείοα 300 ευρώ  (από κληροδότημα του αείμνηστου  Χρήστου Πετρώνδα)

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των έργων μπορεί να απευθύνεται σε παιδιά προσχολικής, σχολικής  ή εφηβικής ηλικίας.

2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι Κύπριοι λογοτέχνες που διαμένουν στην Κύπρο ή το εξωτερικό.

3. Έκταση των έργων: Συλλογή με τριάντα τουλάχιστον ποιήματα ή ποιητική σύνθεση όχι μικρότερη από 300 στίχους.

4. Κάθε συγγραφέας μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα  έργο, το οποίο να μην έχει βραβευθεί προηγουμένως σε άλλο διαγωνισμό.

5. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε δακτυλογραφημένα αντίτυπα, με ψευδώνυμο και διακριτικό αριθμό, κτυπημένα σε κόλλες Α4, με διάστημα 1.5 εκ., γραμματοσειρά Times New Roman και   μέγεθος στοιχείων 12. Στο εξώφυλλο αναγράφεται το είδος του έργου και η ηλικία στην οποία απευθύνεται. Το ονοματεπώνυμο, το τηλέφωνο, η ταχυδρομική και η ηλεκτρονική διεύθυνση του συγγραφέα δίνονται ξεχωριστά σε μικρό κλειστό φάκελο,  στο εξωτερικό του οποίου αναγράφονται με κεφαλαία γράμματα το ψευδώνυμο, ο διακριτικός αριθμός, ο τίτλος,  το είδος του έργου και ο διαγωνισμός στον οποίο απευθύνεται.

6. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του διαγωνιζόμενου (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.), συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

7. Η κρίση των έργων γίνεται από πενταμελή Κριτική Επιτροπή, την οποία ορίζει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου. Η Κριτική Επιτροπή δικαιούται: α) να απονείμει το βραβείο σε ένα ή δύο έργα, όχι όμως σε περισσότερα, β) να απονείμει επαίνους και γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο.

8. Οι συμμετοχές στον διαγωνισμό θα πρέπει να αποσταλούν ταχυδρομικώς (με συνηθισμένο ταχυδρομείο, όχι συστημένα), σε κλειστό  φάκελο, στον οποίο θα πρέπει, απαραίτητα, να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού: Ποίηση στη μνήμη Ευγενίας Π. Πετρώνδα,  στη διεύθυνση : ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Τ.Θ. 28242, 2092 Στρόβολος - Λευκωσία.

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 15η Μαρτίου 2024.

10. Τα αντίτυπα των έργων που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται.

11. Οι λεπτομέρειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού μπορούν επίσης να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.cybby.org.

Μαθητικός Διαγωνισμός διηγήματος στη μνήμη Φωτεινής Ιωαννίδου-Πολυβίου

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού – Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τον καθιερωμένο διαγωνισμό διηγήματος ανάμεσα στους μαθητές των  Γυμνασίων μας, στη μνήμη της εκπαιδευτικού Φωτεινής  Ιωαννίδου – Πολυβίου, με αθλοθέτη την οικογένεια Παύλου Φ. Ιωαννίδη και έπαθλο 300 ευρώ.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1.Το θέμα του διηγήματος θα πρέπει να είναι εμπνευσμένο από τη σχολική ζωή και να αναδεικνύει τον δάσκαλο, τη σχέση του με τα παιδιά και γενικότερα τον ρόλο και την προσφορά του μέσα στον σύγχρονο κόσμο.

2. Η έκταση του διηγήματος δεν πρέπει να υπερβαίνει τις δέκα (10) δακτυλογραφημένες σελίδες Α4, με διάστημα 1.5, γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος στοιχείων 12.

3. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σε Γυμνάσια της δημόσιας ή ιδιωτικής εκπαίδευσης της Κύπρου.

4. Κάθε μαθητής/τρια μπορεί να υποβάλει ένα μόνο διήγημα, το οποίο να μην έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

5. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα,  στην πρώτη σελίδα των οποίων  αναγράφεται ο τίτλος του διηγήματος, το ψευδώνυμο του συγγραφέα και ο διακριτικός του αριθμός (οποιοσδήποτε πολυψήφιος αριθμός). Το ονοματεπώνυμο, η πλήρης  διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας, τόπος διαμονής), η ηλεκτρονική διεύθυνση (ιμέιλ), το τηλέφωνο, η τάξη  και το  σχολείο του μαθητή/της μαθήτριας θα πρέπει να αναγράφονται σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού και να κλείνονται σε μικρό κλειστό φάκελο,  στο εξωτερικό μέρος του οποίου είναι αναγκαίο να  σημειώνονται με κεφαλαία γράμματα το ψευδώνυμο, ο διακριτικός αριθμός και ο τίτλος του διηγήματος.

6. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του διαγωνιζόμενου (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.), συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

7. Τα διηγήματα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς (με συνηθισμένο ταχυδρομείο, όχι συστημένα), σε κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου  θα πρέπει να απαραίτητα να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού (Διαγωνισμός Διηγήματος Φ.Ι.Πολυβίου),   στη διεύθυνση:   ΚΥΠΡΙΑΚΟΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥ-ΝΕΑΝΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ, Τ.Θ. 28242, 2092 Στρόβολος - Λευκωσία.

8. Η Κριτική Επιτροπή, την οποία θα ορίσει ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού    Βιβλίου,  δικαιούται: α) Να απονείμει βραβείο σε ένα ή δύο διηγήματα, όχι όμως σε περισσότερα, β) να απονείμει επαίνους και γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο, αν τα έργα που θα υποβληθούν δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.

9. Τελευταία ημερομηνία υποβολής των έργων ορίζεται η 15η Μαρτίου 2024.

10. Τα αντίτυπα των έργων που υποβάλλονται στον διαγωνισμό δεν επιστρέφονται.

11. Οι λεπτομέρειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού μπορούν επίσης να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.cybby.org

Μαθητικός Διαγωνισμός Ποίησης στη μνήμη Κώστα Μόντη

Ο Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου προκηρύσσει και φέτος τον  διαγωνισμό ποίησης στη μνήμη του μεγάλου μας ποιητή Κώστα Μόντη, ανάμεσα στους μαθητές και τις μαθήτριες μέσης  εκπαίδευσης (λυκειακού κύκλου),  με έπαθλο 300 ευρώ (τρακόσια ευρώ), με αθλοθέτη το Ίδρυμα Κώστα Μόντη.

ΓΕΝΙΚΟΙ ΟΡΟΙ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ

1. Το θέμα του διαγωνισμού είναι ελεύθερο και το περιεχόμενο των ποιημάτων μπορεί να απευθύνεται σε νεαρά άτομα (ηλικίας 5 έως 18 ετών).

2. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι μαθητές και οι μαθήτριες που φοιτούν σε δημόσια ή ιδιωτικά λύκεια και στις τεχνικές σχολές της Κύπρου.

3. Τα έργα μπορούν να είναι ανέκδοτη ποιητική σύνθεση ή συλλογή 5-10 ποιημάτων, με συνολική έκταση 50-100 στίχους και να είναι γραμμένα σε κόλλες Α4, με διάστημα 1.5, γραμματοσειρά Times New Roman και μέγεθος στοιχείων 12.

4. Γλώσσα των ποιημάτων πρέπει να είναι η καθομιλούμενη νεοελληνική δημοτική.

5. Κάθε μαθητής ή μαθήτρια μπορεί να υποβάλει στον διαγωνισμό μόνο ένα έργο, το οποίο να μην έχει βραβευθεί σε άλλο διαγωνισμό.

6. Τα έργα υποβάλλονται σε πέντε αντίτυπα,  στην πρώτη σελίδα των οποίων  αναγράφεται ο τίτλος του έργου,  το ψευδώνυμο του συγγραφέα και  ο διακριτικός του αριθμός (οποιοσδήποτε πολυψήφιος αριθμός). Το ονοματεπώνυμο, η πλήρης  διεύθυνση (οδός, αριθμός, ταχυδρομικός κώδικας και τόπος διαμονής), η ηλεκτρονική διεύθυνση, το τηλέφωνο, η τάξη  και το  σχολείο του μαθητή/της μαθήτριας θα πρέπει να αναγράφονται σε ξεχωριστό φύλλο χαρτιού και να κλείνονται σε μικρό κλειστό φάκελο,  στο εξωτερικό μέρος του οποίου είναι αναγκαίο να  σημειώνονται με κεφαλαία γράμματα το ψευδώνυμο, ο διακριτικός αριθμός και ο τίτλος του έργου.

7. Οποιεσδήποτε ενδείξεις που αποκαλύπτουν την ταυτότητα του διαγωνιζόμενου (π.χ. χειρόγραφες σημειώσεις, διορθώσεις, διεύθυνση στον φάκελο, διαδικτυακές αναφορές κτλ.), συνεπάγονται αποκλεισμό του έργου από τον διαγωνισμό.

8. Οι συμμετοχές θα πρέπει να αποστέλλονται ταχυδρομικώς (με συνηθισμένο ταχυδρομείο, όχι συστημένα), σε  κλειστό φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου  θα πρέπει απαραίτητα να αναγράφεται το είδος του διαγωνισμού (Διαγωνισμός Ποίησης Κώστα Μόντη),   στη διεύθυνση:  Κυπριακός Σύνδεσμος Παιδικού Νεανικού Βιβλίου, Τ.Θ. 28242, 2092 Στρόβολος-Λευκωσία.

9. Η Κριτική Επιτροπή, που καθορίζεται από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΚΣΠΝΒ, έχει το δικαίωμα: α) να απονείμει βραβείο σε ένα ή δύο έργα, όχι όμως σε περισσότερα, β) να  απονείμει επαίνους και  γ) να μην απονείμει οποιοδήποτε βραβείο ή έπαινο,  αν τα έργα που θα υποβληθούν δεν πληρούν τους όρους του διαγωνισμού.

10. Τελευταία ημέρα υποβολής των έργων στον διαγωνισμό ορίζεται η 15η Μαρτίου 2024.

11. Τα αντίτυπα των έργων που υποβάλλονται δεν επιστρέφονται.

12. Οι λεπτομέρειες για την προκήρυξη του διαγωνισμού μπορούν να αναζητηθούν και στην ιστοσελίδα του Συνδέσμου www.cybby.org

Read 586 times

Latest from apostaktirio team