Τετάρτη, 29 Νοεμβρίου 2023 11:00

1ος Διαγωνισμός Διηγήματος της ΧΕΝ Παιανίας

Written by
479
1ος Διαγωνισμός Διηγήματος της ΧΕΝ Παιανίας

1ος Διαγωνισμός Διηγήματος της ΧΕΝ Παιανίας

ΠΡΟΚΗΡΥΞΗ

Η ΧΕΝ Παιανίας, στα πλαίσια της καμπάνιας για την καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας προκηρύσσει τον 1ο Διαγωνισμό Διηγήματος, με τίτλο:

« Μια εικόνα….. 2.000 λέξεις »

Οι διαγωνιζόμενοι/ες καλούνται να γράψουν ένα διήγημα με θέμα την έμφυλη βία κατά των γυναικών. Στόχος είναι, η ανάδειξη ιστοριών που θα συμβάλουν στην ενημέρωση, την ευαισθητοποίηση και την ενεργοποίηση της κοινωνικής συνείδησης, ώστε να αντιμετωπιστεί αυτό το άκρως σημαντικό και επίκαιρο κοινωνικό πρόβλημα.

Οι διαγωνιζόμενοι/ες θα επιλέξουν μία από τις επτά φωτογραφίες, που διακρίθηκαν στον 1ο Φωτογραφικό Διαγωνισμό της ΧΕΝ Παιανίας 2023 με θέμα ‘Έμφυλη Βία: Επιτέλους STOP!,  για να αντλήσουν έμπνευση για το θέμα του διηγήματος. Οι φωτογραφίες, επισυνάπτονται αριθμημένες στο τέλος της προκήρυξης στο Παράρτημα Α.

Α.  Όροι συμμετοχής

1. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν άτομα άνω των 18 ετών.

2. Ο διαγωνισμός αφορά  διηγήματα έκτασης μέχρι 2.000 λέξεων.

3. Κάθε ενδιαφερόμενος/η μπορεί να συμμετάσχει με ένα μόνο έργο.

4. Τα κείμενα που θα συμμετέχουν στο διαγωνισμό πρέπει:

• Να είναι γραμμένα στην ελληνική γλώσσα.

• Να μην έχουν εκδοθεί ούτε να έχουν δημοσιευθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

• Να είναι γραμμένα με μέγεθος χαρακτήρων 14 στιγμών, σε γραμματοσειρά Times New Roman, διάστιχο 1,5 και στην πρώτη σελίδα  επάνω δεξιά να γράφεται το ψευδώνυμο του/της διαγωνιζόμενου/ης.

5. Τα έργα θα φέρουν τίτλο και θα υποβληθούν ηλεκτρονικά.

6. Ο/Η δημιουργός, εγγυάται το πρωτότυπο του έργου και αναλαμβάνει κάθε ευθύνη έναντι τρίτων δικαιούχων ή εγκαλούντων ως προς την πρωτοτυπία και την πατρότητα του έργου.

7. Το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας δεν φέρει καμία ευθύνη σχετικά με την πνευματική ιδιοκτησία των έργων που υποβάλλονται.

8. Οποιαδήποτε χρήση προσωπικής πληροφορίας των συμμετεχόντων θα είναι αποκλειστικά σύμφωνη με την ισχύουσα νομοθεσία και την πολιτική προστασίας προσωπικών δεδομένων.

9. Ως έναρξη του διαγωνισμού ορίζεται η ημέρα που είναι αφιερωμένη στην καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και κοριτσιών (ΟΗΕ):

Έναρξη: Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023, και ώρα 00:01 και

Λήξη: Παρασκευή 8 Μαρτίου 2024,  και ώρα 23:59  (ημέρα γυναίκας, ΟΗΕ). 

10. Διευκρινίζεται ρητά ότι μετά την λήξη του διαγωνισμού, οι συμμετοχές είναι αυτοδικαίως άκυρες.

11. Δεν θα γίνουν δεκτά κείμενα με περιεχόμενο υβριστικό, ρατσιστικό, απρεπές, που προσβάλλει την τιμή και την αξιοπρέπεια τρίτων κατά την απόλυτη κρίση της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού.

12. Η ΧΕΝ Παιανίας διατηρεί το δικαίωμα να αλλάξει τον χρόνο λήξης του διαγωνισμού ή τα έπαθλα εάν κριθεί απαραίτητο.

Β. Διακρίσεις:

1. Θα απονεμηθούν τρία βραβεία (1ο , 2ο & 3ο ) , τρεις έπαινοι (1ος, 2ος & 3ος) καθώς και τρεις τιμητικές διακρίσεις.

2. Όλοι/ες οι συμμετέχοντες/ουσες θα λάβουν αναμνηστικά διπλώματα.

Γ. Έκδοση συλλογικού τόμου:

1. Όσα  διηγήματα διακριθούν, θα συμπεριληφθούν στον συλλογικό τόμο που πρόκειται να εκδώσει το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας.

2. Το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας διατηρεί το δικαίωμα να συμπεριλάβει στην έκδοση,  εκτός των διακριθέντων και επιλεγμένα διηγήματα που έλαβαν μέρος στον διαγωνισμό.

3. Η συμμετοχή στον συλλογικό τόμο δεν είναι δεσμευτική και οποιοσδήποτε διαγωνιζόμενος/η μπορεί να αρνηθεί την συμμετοχή του/της εάν το διήγημά του προταθεί.

4. Λεπτομέρειες για τους όρους και τις προϋποθέσεις της συμμετοχής στον συλλογικό τόμο  θα αποσταλούν μέσω email στους διαγωνιζόμενους που έχουν επιλεγεί.

5. Οι διαγωνιζόμενοι/ες των οποίων τα διηγήματα επιλεγούν για την έκδοση θα λάβουν δωρεάν ένα αντίτυπο του βιβλίου.

Δ. Κριτική Επιτροπή - Τελετή Απονομής

1. Η κριτική επιτροπή αποτελείται από πέντε (5) μέλη, η ταυτότητα των οποίων θα παραμείνει μυστική, μέχρι την τελετή απονομής, και η κρίση για την συνδρομή των αναγκαίων λογοτεχνικών προϋποθέσεων της απονομής των διακρίσεων εναπόκειται στην απόλυτη αρμοδιότητα αυτής.

2. Οι αποφάσεις της κριτικής επιτροπής είναι οριστικές και αμετάκλητες.

3. Τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν στην ιστοσελίδα της ΧΕΝ Παιανίας καθώς και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης (Facebook, Instagram) που διατηρεί το Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας και θα αποσταλούν στα e-mail των διαγωνιζόμενων που διακρίθηκαν στον διαγωνισμό.

4. Η τελετή απονομής των βραβείων και των επαίνων, θα πραγματοποιηθεί στην Παιανία. Η ακριβής ημερομηνία καθώς και ο χώρος της εκδήλωσης θα δημοσιευτούν.

5. Συμμετοχές οι οποίες δεν πληρούν τους παραπάνω όρους και προϋποθέσεις, θα θεωρηθούν άκυρες.

6. Μετά την ολοκλήρωση του διαγωνισμού, όλα τα διηγήματα που υποβλήθηκαν στο Σωματείο ΧΕΝ Παιανίας θα διαγραφούν οριστικά από τα ηλεκτρονικά αρχεία του Σωματείου, σε συμμόρφωση με τις προδιαγραφές.

Ε. Υποβολή Έργων

1. Τα λογοτεχνικά έργα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στην διεύθυνση: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Κατά την αποστολή του email ως θέμα να αναγράφεται το εξής κείμενο:

«1ος διαγωνισμός διηγήματος της ΧΕΝ Παιανίας – (τίτλος) – (ψευδώνυμο)»

2. Κατά την αποστολή με email, να επισυνάπτονται δύο (2) ξεχωριστά αρχεία:

• Το πρώτο αρχείο, πρέπει να περιλαμβάνει το διαγωνιζόμενο κείμενο, τον τίτλο του έργου και το ψευδώνυμο, σε επεξεργάσιμη μορφή word (όχι pdf, όχι κλειδωμένο).

• Το δεύτερο αρχείο, πρέπει να περιλαμβάνει συμπληρωμένη τη Φόρμα Συμμετοχής που συνοδεύει την προκήρυξη του διαγωνισμού, με τα πραγματικά στοιχεία του διαγωνιζομένου.

3. Ο διαγωνιζόμενος/η που αποστέλλει το διήγημά του, θα λαμβάνει εντός δύο ημερών απαντητικό e-mail που θα επιβεβαιώνει ότι το διήγημά του έχει σταλεί επιτυχώς.

4. Παρακαλούμε να ακολουθήσετε επακριβώς όλα τα παραπάνω βήματα ώστε σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού να διατηρηθεί η ανωνυμία των συγγραφέων καθώς, είναι εξαιρετικά σημαντικό για την σωστή έκβαση του διαγωνισμού!

Για πληροφορίες/διευκρινήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με την συντονιστική ομάδα του  διαγωνισμού στην ηλεκτρονική διεύθυνση:

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Δελτίο συμμετοχής:

https://www.facebook.com/photo.php?fbid=753264203500272&set=p.753264203500272&type=3

 

 

 

 

Read 479 times

Latest from apostaktirio team