Παρασκευή, 21 Μαϊος 2021 07:10

«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project της Μάνιας Βλαχογιάννη

Written by
652
«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project της Μάνιας Βλαχογιάννη

«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project της Μάνιας Βλαχογιάννη

ή

«ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο»: Μάνια Βλαχογιάννη feat. Βίκυ Τσιανίκα σε ένα πρωτοποριακό δισκογραφικό project 

Τη σύγχρονη Ελληνική Πεζογραφία με τη Μουσική συνδέει το νέο πρωτοποριακό δισκογραφικό project της πολυτάλαντης Μάνιας Βλαχογιάννη σε συνεργασία με τη θεατρολόγο ΕΚΠΑ και δημοσιογράφο της ΕΡΤ Βίκυ Τσιανίκα, με τίτλο «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο».

Μέσα από τη θεατρική αφήγηση βραβευμένων λογοτεχνικών έργων και την ταιριαστή και συνδυασμένη με το πνεύμα του λογοτεχνικού κειμένου μουσική τους επένδυση, η crossover ερμηνεύτρια, ηθοποιός και λογοτέχνης μαζί με τους συνεργάτες της, ζωντανεύουν βραβευμένα διηγήματα σύγχρονων Ελλήνων Λογοτεχνών. 

Για τον πρώτο κύκλο του project «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο Ι»

η Μάνια Βλαχογιάννη, Ειδική Σύμβουλος για θέματα Πολιτισμού στον Δήμο Αγίας Παρασκευής, επέλεξε να παρουσιάσει 4 διηγήματα που καταπιάνονται με θέματα της σύγχρονης αλλά και διαχρονικής πραγματικότητας και συνδέονται άμεσα με την Πόλη της.

«Το Αγόρι στο Παράθυρο» της Κύπριας Μαριάννας Χριστοδουλίδου, «Η Ζεστή Σκιά του Ήρωα» της Μαρίας Γεωργαντά και το «Μαργαριτάρι» της Λαμπρινής - Ειρήνης Αναστασίου απέσπασαν πρώτο, δεύτερο και ειδικό βραβείο αντίστοιχα, στον 1ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Αγίας Παρασκευής – Μουσείο Αλέκος Κοντόπουλος 2020.

Το επίσης βραβευμένο με πρώτο βραβείο διήγημα «Ανελκύστε τη Σελήνη» περιλαμβάνεται στο ομότιτλο βιβλίο του Αγιοπαρασκευιώτη συγγραφέα Μιχάλη Γριβέα.  

Στη θεατρική αφήγηση των κειμένων ακούμε τη σοπράνο crossover με σπουδές στην υποκριτική και εμπνεύστρια της ιδέας Μάνια Βλαχογιάννη, σε μια διαφορετική καλλιτεχνική της πτυχή και τη Βίκυ Τσιανίκα, παραγωγό ραδιοφώνου και αφηγήτρια πολλών τηλεοπτικών ντοκιμαντέρ.

Τη μουσική επένδυση υπογράφει με σύνθεση του ο Γιώργος Πρινιωτάκης και οι πιανίστες Σοφία Παπάζογου και Γιάννης Γιαλίνης σε ερμηνείες κλασσικών έργων και αυτοσχεδιασμούς.

Το «ΜουσικοΘεατρικό Αναλόγιο Ι» ηχογραφήθηκε σε στούντιο της ΕΡΤ και τα Artracks Recording Studios και κυκλοφορεί στις ψηφιακές πλατφόρμες από την FM Records.

Ακούστε τα διηγήματα με μουσική στα παρακάτω links

Μάνια Βλαχογιάννη – «Το Αγόρι στο Παράθυρο» της Μαριάννας Χριστοδουλίδου

https://youtu.be/ToybukNhw2k 

Μάνια Βλαχογιάννη – «Η Ζεστή Σκιά του Ήρωα» της Μαρίας Γεωργαντά

https://youtu.be/WJ-0lxI5MFQ 

Βίκυ Τσιανίκα – «Ανελκύστε τη Σελήνη» του Μιχάλη Γριβέα

https://youtu.be/i-R8HKt4r4g 

Μάνια Βλαχογιάννη – «Μαργαριτάρι» της Λαμπρινής – Ειρήνης Αναστασίου

https://youtu.be/wYShj5N1lrI  

ΜΑΝΙΑ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ

ΣΟΠΡΑΝΟ CROSSOVER – ΗΘΟΠΟΙΟΣ - ΛΟΓΟΤΕΧΝΗΣ 

Η σοπράνο crossover, ηθοποιός και λογοτέχνης Μάνια Βλαχογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα. Έλαβε Δίπλωμα Καθηγήτριας Πιάνου από το

Εθνικό Ωδείο Αθηνών σε ηλικία 17 ετών, με Άριστα Παμψηφεί,

Α' Bραβείο και Αριστείο Eξαιρετικής Eπιδόσεως και Δίπλωμα Σολίστ Πιάνου από τη Μουσική Ακαδημία Ρίχαρντ Στράους του Μονάχου, όπου παράλληλα σπούδασε Μονωδία και Σύγχρονο Μουσικό Θέατρο.

Φοίτησε στη Ανώτατη Μουσική Σχολή Δρέσδης και σε Δραματική Σχολή του Μονάχου ενώ συμμετείχε σε πολυάριθμες μουσικοθεατρικές παραστάσεις και συναυλίες στο εξωτερικό.

Σε νεαρή ηλικία της δόθηκε η θέση της Υποδιευθύντριας στην Κρατική Μουσική Σχολή της Πανεπιστημιακής Πόλης Garching του Μονάχου.
Μέχρι σήμερα κυκλοφορούν διεθνώς 21 δισκογραφικές δουλειές της σε ποικίλα είδη μουσικής, αρκετές από της οποίες κατέκτησαν τα Ελληνικά και Ευρωπαϊκά Charts.

Εμφανίζεται σε μουσικοθεατρικές και θεατρικές παραστάσεις και συναυλίες ενώ το 2019 ίδρυσε το μουσικό σχήμα ERA MUSICALE, με το οποίο διοργανώνει συναυλίες με τραγούδια από δημοφιλή Μιούζικαλ όλων των εποχών και ταινίες της μεγάλης οθόνης.

Η Μάνια Βλαχογιάννη έγραψε το βιβλίο - λιμπρέτο Αστέρι της Ερήμου – Ναλιμάρ,  το οποίο μεταφέρθηκε ως νέα ελληνική Μοντέρνα Όπερα με μεγάλη επιτυχία στη μουσικοθεατρική σκηνή σε δύο εκδοχές.

Το 2018 εκλέχθηκε μέλος στο Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου UNESCO Tεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος ενώ το 2019 ανέλαβε καθήκοντα άμισθης Ειδικής Συμβούλου Δημάρχου για θέματα Πολιτισμού στο Δήμο Αγίας Παρασκευής. 

ΒΙΚΥ ΤΣΙΑΝΙΚΑ

ΘΕΑΤΡΟΛΟΓΟΣ – ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΣ 

Η Βίκυ Τσιανίκα είναι πτυχιούχος δημοσιογράφος και πτυχιούχος θεατρολόγος (ΕΚΠΑ), κατέχει δίπλωμα BTEC in therapeutic counseling  QCF και μεταπτυχιακό με βαθμό Άριστα από το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου Σχολή Καλών Τεχνών Τμήμα Θεατρικών Σπουδών «MA in Drama and Performing Arts in Education and Lifelong Learning» στη «Θεραπευτική Αφήγηση».

Από το 1992 δημοσιογραφεί στα ραδιόφωνα της ΕΡΤ έχοντας εκπομπές λόγου όπως:   

«Tα παραμύθια του κόσμου» (KOSMOS 93,6), «Από το κοχύλι στο μαργαριτάρι» (Τρίτο Πρόγραμμα 90.90), «Δράκοι και Νεράιδες» (Φωνή της Ελλάδας - Το παγκόσμιο Ραδιόφωνο της ΕΡΤ).

Επίσης δημοσιογραφεί στον Αθήνα 9,84, με την εκπομπή «Και Νέα και Περίεργα» καθώς και στον Επικοινωνία - Δημοτικό Ραδιόφωνο Ηρακλείου Αττικής 9,41 επί 10 συναπτά χρόνια.

Διετέλεσε επίσης αρχισυντάκτρια στο τηλεοπτικό σταθμό Alter TV.

Ακούγεται ως αφηγήτρια σε πολλά τηλεοπτικά ντοκιμαντέρ ενώ έχει γράψει το σενάριο σε 20 προσωπικές της προτάσεις - ντοκιμαντέρ παραγωγής της ΕΡΤ, τα οποία παρουσίασε με τίτλο «Έτσι γιορτάζουν οι Έλληνες».  Έχει γράψει δυο θεατρικά έργα ενώ έχουν εκδοθεί δυο παραμύθια της για μεγάλα παιδιά και μια ποιητική συλλογή.

Δίδαξε Εκφραστική γραφή, Θεραπευτική αφήγηση και Συμπεριφορική θεραπεία στις Σχολές Σκηνοθεσίας «Ακμή» και «Δομή», σε θεατρικά εργαστήρια Δήμων και Περιφερειών και σε Συμπόσια Τέχνης.

Έχει σκηνοθετήσει θεατρικές παραστάσεις, έχει λάβει ενεργό μέρος συνέδρια και είναι μέλος του ΠΕΣΥΘ, του Ομίλου UNESCO Τεχνών, Λόγου και Επιστημών Ελλάδος και της Επιτροπής Εκπαίδευσης της ΠΟΣΕΑ.

 

 

Read 652 times

Latest from Super User