Τετάρτη, 13 Οκτωβρίου 2021 18:05

Ο 1ος παιδικός διαγωνισμός εξωφύλλου της «σχεδίας»

Written by
559
Ο 1ος παιδικός διαγωνισμός εξωφύλλου της «σχεδίας»

Ο 1ος παιδικός διαγωνισμός εξωφύλλου της «σχεδίας»

To ελληνικό περιοδικό δρόμου απευθύνει ένα κάλεσμα στην οικία της φαντασίας, όπου η χαρά της εικαστικής δημιουργίας συναντά την προσφορά.

 

O Πικάσο έλεγε ότι χρειάστηκε να φτάσει 70 χρονών για να μπορέσει να ζωγραφίζει όπως ένα παιδί. Kαι αυτό γιατί οι ζωγραφιές των παιδιών εκπέμπουν ανεπανάληπτη αθωότητα και πλούσια φαντασία και μας κάνουν να βλέπουμε τον κόσμο με μια χρωματιστή και χαρούμενη ματιά. Το περιοδικό δρόμου «σχεδία» δεν θα περιμένει να διαβούμε το κατώφλι της έβδομης δεκαετίας της ζωής μας για να προτρέψει τους μικρούς φίλους να γευτούν τη χαρά της εικαστικής δημιουργίας.

Αντλώντας έμπνευση από το βρετανικό περιοδικό δρόμου  «Big Issue», η «σχεδία» καλεί  τους μικρούς φίλους, παιδιά ηλικίας 5-12 χρόνων, που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία κάθε γωνιάς της πατρίδας μας να ντύσουν με χρώματα τη λέξη «σπίτι», να αποτυπώσουν με το πινέλο τους τι σημαίνει για εκείνους η συγκεκριμένη τόσο ζεστή για όλους μας έννοια. Το παιδικό σκίτσο που θα κερδίσει τις καρδιές της κριτικής επιτροπής θα κοσμήσει το εξώφυλλο του τεύχους Ιανουαρίου 2022 του ελληνικού περιοδικού δρόμου, ενώ οι είκοσι φιναλίστ θα δουν τα έργα τους να εκτίθενται στο σπίτι της «σχεδίας». Όλα τα παιδιά που θα περάσουν στην τελική φάση του διαγωνισμού θα πάρουν δώρο ένα σχολικό σακίδιο με εκπαιδευτικό υλικό, υλικά ζωγραφικής και όχι μόνο. Αφετηρία του διαγωνισμού είναι η 29η Σεπτεμβρίου, ενώ η κατάθεση των δημιουργιών πρέπει να έχει ολοκληρωθεί την 1η Νοεμβρίου. Την κριτική επιτροπή απαρτίζουν η διευθύντρια της γκαλερί Ζουμπουλάκη Δάφνη Ζουμπουλάκη, ο σκιτσογράφος Μιχάλης Κουντούρης, ο πωλητής της «σχεδίας» Γεράσιμος Δασκαλάκης και μία μαθήτρια. Θα έχει δε περατώσει το έργο της την 1η Δεκεμβρίου. Να σημειωθεί πως παιδικές δημιουργίες μπορούν να γίνουν σε κάθε είδους χαρτί.

ΟΙ ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΕΣ

H ιδέα. 1ος διαγωνισμός παιδικού εξωφύλλου περιοδικού δρόμου «σχεδία».

Το θέμα. Ένα σκίτσο με θέμα τη λέξη «σπίτι».

Σε ποιους απευθύνεται. Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλα τα παιδιά ηλικίας από 5 ώς 12 χρόνων. Καλούνται οι συμμετέχοντες να αποστείλουν ηλικία, όνομα και στοιχεία επικοινωνίας.

Τεχνικές προδιαγραφές. Το σκίτσο πρέπει να είναι τετράγωνο, ώστε να μπορεί να φιλοξενηθεί στο εξώφυλλο, σε οποιοδήποτε χαρτί και σχεδιασμένο με το υλικό της αρεσκείας του μικρού δημιουργού (μολύβι, μαρκαδόρο, τέμπερες κ.λπ.).

Οι διαστάσεις του να είναι τουλάχιστον 20 εκ. x 20 εκ.

Αποστολή. Ταχυδρομικώς ή με email. Στο φάκελο ή στο θέμα να γράφει «Για τον 1ο διαγωνισμό παιδικού εξωφύλλου περιοδικού δρόμου “σχεδία”».

Η διεύθυνση είναι: Περιοδικό δρόμου «σχεδία». Νικίου 2, Αθήνα 105 60.

Αν η αποστολή γίνει μέσω email (στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.), το αρχείο θα πρέπει να είναι σε υψηλή ανάλυση, 2Mb έως 4Mb. Είδος αρχείου Jpg. Και σε αυτή την περίπτωση, θα ζητηθεί, σε δεύτερο χρόνο, η αποστολή και του πρωτότυπου έργου (για την έκθεση κ.λπ.).

 

Καταληκτική ημερομηνία αποστολής σκίτσων: Δευτέρα 1 Νοεμβρίου 2021.

Ημερομηνία ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων (τα επιλεγμένα 20):

Τετάρτη 1 Δεκεμβρίου 2021.

Ημερομηνία πραγματοποίησης έκθεσης: Θα ανακοινωθεί. Αρχές του 2022.

Ημερομηνία κυκλοφορίας του τεύχους #96, Ιανουάριος 2022:

Τετάρτη 29 Δεκεμβρίου 2021.

Read 559 times

Latest from apostaktirio team