Πολιτιστική Eπιχειρηματικότητα - Online Σεμινάριο

Online Σεμινάριο
Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών.
Γνωρίζατε ότι ένα σημαντικό ποσοστό επιχειρηματιών υπήρξαν κάποτε καλλιτέχνες ή είχαν καλλιτεχνική παιδεία;
Ποιο ήταν το μοντέλο που ακολούθησε ο Walt Disney, προκειμένου να γίνει ένας από τους πιο επιτυχημένους επιχειρηματίες;
Τι σημαίνει πολιτιστική επιχειρηματικότητα και ποια είναι τα εργαλεία που έχουμε σήμερα στη διάθεσή μας, για να σχεδιάσουμε και να αναπτύξουμε βιώσιμα επιχειρηματικά σχέδια (business plans) στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών;
Οι απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα και οι περίπλοκες δυναμικές που αναπτύσσονται στον τομέα της πολιτιστικής διαχείρισης αποτελούν το επίκεντρο του online σεμιναρίου «Πολιτιστική επιχειρηματικότητα: Σχεδιασμός και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων στο πεδίο των πολιτιστικών βιομηχανιών» που συντονίζει η Δρ. Λήδα Τσενέ. Με έμφαση σε διαφορετικά μοντέλα και στρατηγικές ανεύρεσης πόρων, οι συμμετέχοντες στο σεμινάριο θα επικεντρωθούν στην ανάπτυξη επιχειρηματικών πλάνων για πολιτιστικούς και κοινωνικούς οργανισμούς.
Οι θεματικές ενότητες του σεμιναρίου περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:
Επιχειρηματικότητα και η κουλτούρα των startups
Lean methodology και ανάπτυξη επιχειρηματικών σχεδίων με τη χρήση του business model canvas
Στρατηγικές και εργαλεία fundraising
Ψηφιακό Μάρκετινγκ
Ανάπτυξη και διεύρυνση κοινού
Το σεμινάριο πραγματοποιείται πλήρως online και είναι ασύγχρονο, ώστε οι ενδιαφερόμενοι να έχουν τη δυνατότητα να το παρακολουθήσουν από οπουδήποτε κι αν βρίσκονται και ανεξαρτήτως του προσωπικού τους προγράμματος και χρόνου.
Έναρξη σεμιναρίου: 21 Μαρτίου. Διάρκεια: 1 μήνας
Γενικές πληροφορίες
Με την επιτυχή ολοκλήρωση όλων των θεματικών ενοτήτων κι εφόσον συμπληρώσουν τουλάχιστον το 70% των εργασιών, οι συμμετέχοντες του σεμιναρίου θα λάβουν βεβαίωση παρακολούθησης από την Ελληνοαμερικανική Ένωση. Για την παρακολούθηση του σεμιναρίου δεν απαιτείται εξειδικευμένη γνώση υπολογιστών παρά μόνο βασικές γνώσεις πλοήγησης στο διαδίκτυο (internet) και χρήσης ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (email). Απαιτείται καλή γνώση Αγγλικών για την ανάγνωση μέρους της βιβλιογραφίας.
Πληροφορίες και εγγραφές
Διεύθυνση Πολιτιστικών (2103680052), www.hau.gr
Βιογραφικό
H Λήδα Τσενέ είναι διδάκτωρ του Παντείου Πανεπιστημίου σε θέματα κοινωνικών μέσων και κοινωνικής ευθύνης. Διδάσκει επικοινωνία στο Ανοικτό Πανεπιστήμιο Κύπρου και Πολιτιστική Επικοινωνία στο Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο. Έχει εργαστεί στον τομέα της επικοινωνίας, της δημοσιογραφίας, της Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, της πολιτιστικής διαχείρισης και έχει διοργανώσει φεστιβάλ, εκθέσεις και εκπαιδευτικά εργαστήρια. Από το 2005 είναι Διευθύντρια Δημοσίων Σχέσεων της Comicdom Press. Με την Ελληνοαμερικανική Ένωση συνεργάζεται στην διοργάνωση του Comicdom Con Athens που κάθε χρόνο συγκεντρώνει πάνω από 15.000 άτομα, ενώ συντονίζει επίσης από το 2012 το online σεμινάριο «Social Media & Πολιτιστική Διαχείριση».
Latest from apostaktirio team
- ΧΡΙΣΤΙΝΑ ΜΑΚΡΟΠΟΥΛΟΥ - Μελανογραφίες και Παιχνιδίσματα - Ατομική έκθεση στο ΚΑΜΙΝΙ, Πολιτιστικό Κέντρο Γαλατσίου
- ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΧΑΤΖΗΝΙΚΗΤΑ - ατομική έκθεση ζωγραφικής στο καφέ ΡΑΜΝΟΥΣ
- ''FAMILY SECRETS'' του Enrico Luttmann, στο θέατρο ΑΛΚΜΗΝΗ
- Μαθήματα Ιστορίας της Τέχνης με τον Ανδρέα Κατσικούδη - Εννοιολογική Τέχνη (Σάββατο 31/5/2025 στο CINEMARIAN)
- 3ος Δρόμος Θυσίας "Κακολύρι 1944"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 5/5/2025)
- Παρουσίαση της νέας νουβέλας της συγγραφέα Χάρι Παπαδοπούλου «Θύμησις» στην Αθήνα (Εκδόσεις Αποστακτήριο, 2/5/2025)
- Έναρξη συμμετοχών για το B.C.C.Fest 25-Balkan Classic Contemporary Festival, Αθήνα 3/5, Θεσσαλονίκη 31/5 & 1/6 2025
- Ατομική έκθεση ζωγραφικής της Νίνας Διακοβασίλη - “Άγγελοι και Δαίμονες”, 27 – 29 Απριλίου 2025
- Πρόσκληση για Έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Συνάντηση στην Ζάκυνθο με τα χρώματα της Επτανήσου"
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου-συγγραφέα Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Ναύπακτο (21/4/2025)
- ΕΙΚΑΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΟΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ ΡΩΜΗΩΝ ΠΡΑΞΕΙΣ
- Η παράσταση «Μαζί» στο θέατρο Altera Pars
- Ανοιχτή πρόσκληση σε εικαστικούς για συμμετοχή στην ομαδική, διεθνή έκθεση εικαστικών με τίτλο: "Ορατό και Αόρατο" - "Visible and Invisible" 31 Μαΐου – 14 Ιουνίου 2025, Ίδρυμα Εικαστικών Τεχνών Τσιχριτζή
- Κυκλοφορία Νέου Μουσικού Άλμπουμ της Πηγής Λυκούδη με τίτλο: «Μελοποιημένος Σωκρατικός Λόγος» - Ερμηνεία: Μιχαήλ Στέφος
- «Δικηγορία, η μικρή μας πόλη» της δικηγόρου-συγγραφέα Στεφανίας Σουλή παρουσιάζεται στην Αθήνα (3.4.2025)
- Παρουσίαση του νέου βιβλίου του δημοσιογράφου Φίλιππου Ζάχαρη «Ευκαιρίες ζωής» στη Θεσσαλονίκη (5/4/2025, στη Θεσσαλονίκη)
- Παρουσίαση βιβλίου: «ANTE PORTAS» - Συλλογικός τόμος (ΘΕΡΜΗ - ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, 26/3/2025)
- Διήμερο παρουσιάσεων του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ο αετός με τα πολύχρωμα φτερά» της Αντωνίας Μπατσαλή σε εικονογράφηση της Λαρισαίας εικαστικού Στέλλας Κακκάβα (Λάρισα 26-27/3)
- Παρουσίαση του δίγλωσσου παιδικού βιβλίου «Ρήγας ο Βελεστινλής» της συγγραφέα Αγγελικής Θάνου - ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΑΠΟΣΤΑΚΤΗΡΙΟ (22/3/2025 – Βόλος)